Αναλυτικό Πρόγραμμα “Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2015” στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα

1

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ανακοίνωσε το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σεπτέμβρη:

politistikos-septmvrios-nea-filadelfeiaΦίλες και φίλοι, το φετινό Σεπτέμβρη σας καλούμε να βρεθούμε στις γειτονιές και τις πλατείες της πόλης μας. Να συναντηθούμε, να τραγουδήσουμε, να στηρίξουμε τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων, να γίνουμε ξανά παρέα.

Ο Δήμος μας, σε πείσμα των καιρών, διοργανώνει φέτος μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές μας και να έχουν όλοι οι πολίτες μας πρόσβαση στο αγαθό της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Μέσα από μικρές χαρές ανακαλύπτουμε το καθημερινό πρόσωπο της ζωής, ερχόμαστε κοντά δυναμώνοντας τις σχέσεις μας και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Καλή αντάμωση!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 

  • ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΛΗ σε πλατείες του Δήμου μας

 

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου  – Πλατεία Απομά χων, Νέα Φιλαδέλφεια

«Το κρυφτό  της  χαράς», ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου  – Πλατεία Κρήτης, Νέα Χαλκηδόνα

«Σόφη, η σοφή κοτούλα», διαδραστική αφήγηση παραμυθιού

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Νησίδας, Νέα Φιλαδέλφεια

«όσο πιο γρήγορα», παράσταση κουκλοθέατρου

‘Ωρα έναρξης 20:00

 

 

  • ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗ (Δροσίνη 11, Νέα Χαλκηδόνα)

 

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου Συναυλία Γιάννη Κούτρα

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου Ευριπίδη «Τρωάδες»

από τη θεατρική ομάδα Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Κ. Βυζάντιου

από τη Νεανική θεατρική σκηνή Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου «Όταν πεθαίνει το όνειρο γεννιέται ο εφιάλτης»

από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας «Άντωση»

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου Συναυλία Φωτεινής Βελεσιώτου

Ώρα έναρξης : 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

Σε όλες τις εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Τέταρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 – Πλατεία Απομάχων, Νέα Φιλαδέλφεια

«Το κρυφτό  της  χαράς»

Ένα τρυφερό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά παρέα με την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα  «Μαγικό Κοχύλι». Ο Νίκος Γ. Παπαδογιώργος συνοδεύει με ζωντανή μουσική.
Ο βασιλιάς Ήλιος βγήκε το πρωί όπως πάντα. “Καλημέρα”, είπε χαρούμενος στη Χελώνα. “Πού την είδες την καλημέρα, Ήλιε μου; Δε βλέπεις τι τραβάω;” και του αράδιασε ένα κάρο μουρμούρες και γκρίνιες για τα απίστευτα βάσανα της ζωής της που ήταν ότι κουράστηκε να σέρνει το καύκαλό της κι ότι ήθελε πόδια σαν του λαγού να τρέχει…Κι ύστερα ήρθαν κι άλλες καλημέρες του Ήλιου: στο σκιουράκι, στο Λαγό, στο Αηδόνι, στο Σκαντζόχοιρο. Παντού τα ίδια. Μια ασπίδα μουρτζούφλικη απέκρουε κάθε χαμόγελο…”Αν δε βλέπετε τη χαρά, ψάξτε γύρω σας και θα τη βρείτε”, τους είπε ο Ήλιος. Άγρια καταιγίδα ξέσπασε κι όλα ρήμαξαν μέσα σε λίγη ώρα. Σώματα, φωλιές, κήποι, φωνές, τροφές. Και οι 5 γκρινιάρηδες, στη ζόρικη κατάσταση προσπάθησαν να βρουν τη χαρά. Μα που κρύβεται η χαρά; Κι η απάντηση είναι: παντού. Θα καταφέρουν όμως να τη βρουν; 

Ώρα έναρξης: 20.00

 

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 – Πλατεία Κρήτης, Νέα Χαλκηδόνα

«Σόφη, η σοφή κοτούλα»

Διαδραστική αφήγηση ενός παλιού παραμυθιού από την Μαριλένα Καββαδά και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι».

Σύμφωνα με την πλοκή, η κοτούλα βρίσκει μερικά σποράκια σιταριού αλλά αντί να τα φάει, επιλέγει να τα φυτέψει επενδύοντας με τη δουλειά της… στο μέλλον της.

Σε κάθε στάδιο των εργασιών που ακολουθούν τη σπορά, δηλαδή στη συγκομιδή, στο αλώνισμα,  στο άλεσμα του σιταριού σε αλεύρι, στο ζύμωμα και στο ψήσιμο του ψωμιού, η κοτούλα ζητά την βοήθεια των φίλων της, αλλά εκείνοι αρνούνται. Έρχονται να την «βοηθήσουν», μόνο όταν μοσχομυρίσει το ζεστό της ψωμάκι!

Άραγε θα δεχτεί να το μοιραστεί μαζί τους; Ελάτε να το αποφασίσουμε παρέα!

Ώρα έναρξης: 20.00

 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 – Πλατεία Νησίδας, Νέα Φιλαδέλφεια

«όσο πιο γρήγορα»

Παράσταση Κουκλοθεάτρου βασισμένη στην  κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί.

Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που  κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν
με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής. Δύο μικρά αδέρφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επιτρέπει  την αγορά νέων παπουτσιών κι αυτό τα παιδιά το γνωρίζουν. Αποφασίζουν να διαχειριστούν το πρόβλημα μόνα τους και μοιράζονται τα παπούτσια του αγοριού προκειμένου να πηγαίνουν σχολείο. Όμως και αυτή η λύση δημιουργεί νέα προβλήματα…

Διάλογοι – Διασκευή Σεναρίου, Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος

Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Σ. Παπαχρήστου, Δ. Κωνσταντινίδου
Μουσική επιμέλεια: Κλειώ Κιούλπαλη, Δήμητρα Κωνσταντινίδου

Παραγωγή: “τα Φτερά του μύθου”
Ώρα έναρξης: 20.00

 

Πολυχώρος «Δροσίνη», Δροσίνη 11

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015,

Συναυλία Γιάννη Κούτρα

μαζί του η Ευτυχία Μητρίτσα

Μουσική παράσταση “Όλο τον Κόσμο Γύρισες”                                     

Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το Σταυρό του Νότου, συναντάει την Ευτυχία Μητρίτσα, μια ιδιαίτερη δημιουργό με ξεχωριστό ηχόχρωμα.

Ένα ταξίδι στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών Νίκου Καββαδία και στα τραγούδια της καρδιάς μας που σημάδεψαν και μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές. Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοϊζου, Θάνου Μικρούτσικου.

Μια μουσική γιορτή με  ερμηνείες μοναδικές, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Παναγιώτης Παπαγεωργίου / πιάνο

Απόστολος Καλτσάς / μπάσο

Ώρα έναρξης:  20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΙΠΙΔΗ «ΤΡΩΑΔΕΣ»

από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Σκηνοθεσία: Γεωργία Θεοδωρακοπούλου

Ο Ευριπίδης, ο ριζοσπάστης τραγικός,  που είδε τη μοίρα των  ανθρώπων σα δίχτυ των θεών, ανεβάζει τις Τρωάδες το 415, αμέσως μετά την ισοπέδωση της Μήλου απ’ τον αθηναϊκό στόλο και πριν από την αναχώρηση του για την τυχοδιωκτική εκστρατεία της Σικελίας, προειδοποιώντας ότι οι χθεσινοί νικητές μπορεί κάλλιστα να γίνουν  οι αυριανοί ηττημένοι.

Με τους Θεούς κατεβασμένους στο επίπεδο των ανθρώπων και τους ανθρώπους παίγνια τους, ο Ευριπίδης στοχάζεται επάνω στον πόνο που προκαλεί στους  ανθρώπους ο πόλεμος. Ένας ύμνος στη γυναίκα είναι  οι Τρωάδες,  τη γυναίκα μάνα, την γυναίκα σύζυγο και αδελφή, αλλά και τη γυναίκα ως ιέρεια της ζωής.

Σαν ένα ρέκβιεμ για τους νεκρούς  όλων των πολέμων και τους ξεριζωμένους λαούς  ολόκληρης της οικούμενης, οι Τρωάδες επέζησαν μέσα στους αιώνες για να θυμίζουν τις συμφορές που οι άνθρωποι είναι ικανοί να απεργάζονται εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Σε μια τόσο κρίσιμη για όλους περίοδο όπου ο πόλεμος αφανίζει κράτη  μετατρέποντας πληθυσμούς ολόκληρους σε πρόσφυγες ένα έργο σαν τις Τρωάδες, είναι κίνητρο ζωής μαζί και μάθημα.

Ώρα έναρξης:  20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015


«ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» του Δημήτριου Κ. Βυζάντιου

από τη Νεανική Θεατρική σκηνή Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία : Βουτζουλίδου – Κούλη Πελαγία

Ένα έργο, ορόσημο, της ελληνικής δραματουργίας – ανάγλυφο ντοκουμέντο της γεωγραφίας των διαλέκτων και των ψυχικών διαθέσεων των ανθρώπων του ελληνικού χώρου.

Ένας Ανατολίτης, ένας Μωραΐτης, ένας Χιώτης, ένας Κρητικός, ένας Αρβανίτης, ένας Κύπριος κι ένας λογιότατος από την Κω, μαθαίνοντας την είδηση για την καταστροφή της αρμάδας του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο (1827), συγκεντρώνονται σε ένα πανδοχείο για να γιορτάσουν το γεγονός. Το γλέντι, ωστόσο, γρήγορα θα ακολουθήσει μια σειρά παρεξηγήσεων και παρανοήσεων, αφού ο καθένας χρησιμοποιεί το ιδιαίτερο γλωσσικό του ιδίωμα…….
Στη Βαβυλωνία σύμφωνα με τον μελετητή Δημήτριο Σπάθη, «ο Βυζάντιος εκμεταλλεύτηκε ένα πανάρχαιο κωμικό θέμα –την ασυνεννοησία και τις παρεξηγήσεις ανάμεσα σε πρόσωπα που μιλούν διαφορετικά τοπικά ιδιώματα. Αξιοποίησε το θέμα με δικό του πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο και πέτυχε να αποτυπώσει μιαν ανεπανάληπτη στιγμή από την πολιτική και πολιτιστική ιστορία του Ελληνισμού, καταγράφοντας μαζί με τις ντοπιολαλιές του Χιώτη, του Ανατολίτη, του Επτανήσιου και άλλων προσώπων και τις νοοτροπίες και συμπεριφορές τους σε ζωντανά στιγμιότυπα από τη νεοελληνική πραγματικότητα εκείνης της εποχής».

Ώρα έναρξης:  20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Όταν πεθαίνει το όνειρο γεννιέται ο εφιάλτης»

από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας «Άντωση»

Σκηνοθεσία: Παντελής Καψάλης

Μία παράσταση βασισμένη σε τρία μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς και το ένα και μοναδικό μονόπρακτο που έγραψε ο Ρόμπερτ Μπρουκ.

Ώρα έναρξης:  20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Το ήθος και η ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου αγγίζουν τον κόσμο με έναν τρόπο  πρωτοφανή, δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει γοητευμένους ακροατές. Τα λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμηνεύει λιτά, δωρικά, τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας καθώς και αγαπημένα τραγούδια σημαντικών δημιουργών.

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αποτελέσματα
Επόμενο άρθρο“Νέος Ντουζόν”; Αγριος Ξυλοδαρμός 31χρονου από “Μπράβο” στη Μύκονο – μάχη να κρατηθεί στη ζωή!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.