Φεστιβάλ στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο

0

festivalΜε πολιτισμό για όλους απαντά ο Δήμος Αθηναίων στις δυσκολίες της εποχής. Από τις 16 μέχρι τις 30 Ιουλίου ο προαύλιος χώρος μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. Ο Μύρωνας Στρατής με τον Ησαΐα Ματιάμπα θα ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ με μία συναυλία θετικής ενέργειας στις 16 Ιουλίου, ενώ στις δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν το «παρών» θα δώσουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Τάκης Σούκας, η Λένα Αλκαίου, ο Τάκης Χρυσικάκος και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Εκεί θα βρεθεί και η Big Band του Δήμου Αθηναίων σε ένα latin-jazz πρόγραμμα, αλλά και η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου σε μία συναυλιακή εκτέλεση της «Κάρμεν» του Μπιζέ. Μία από τις υποβαθμισμένες και πολύπαθες περιοχές του κέντρου της Αθήνας ζωντανεύει ξανά μέσα από τον πολιτισμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις. Η ώρα έναρξης είναι στις 9 μ.μ..

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 16 Ιουλίου
Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα
Παρασκευή 17 Ιουλίου
Χορευτική παράσταση ομάδας Βέλγων χορευτών με τίτλο Aglaja Ballet of Flags.
Σάββατο 18 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση Αναφορά στο Γκρέκο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Χρυσικάκο
Δευτέρα 20 Ιουλίου
Συναυλία The Big Band theory. H Big Band συμπράττει με το διακεκριμένο βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη και τον πιανίστα (υποψήφιο για βραβείο Grammy) Hector Martignon.
Τρίτη 21 Ιουλίου
Συναυλία με τον Τάκη Σούκα συνοδευόμενο από 6μελή ορχήστρα και τη Λένα Αλκαίου
Πέμπτη 23 Ιουλίου
Παράσταση «Ο Καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου
Παρασκευή 24 Ιουλίου
Αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού
Σάββατο 25 Ιουλίου
Carmen του Georges Bizet, σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Οργανισμού
Κυριακή 26 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση «Όταν όλα είχαν ψυχή», σε σκηνοθεσία Α. Μοσχονά
Δεύτερα 27 Ιουλίου
Συναυλία Canto General του Πάμπλο Νερούδα με αφορμή τα 90α γενέθλια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχει η χορωδία “Coeur du Canto” από τη Βρετάνη.
Τρίτη 28 Ιουλίου
Προβολή κινηματογραφικής ταινίας Barry Lyndon του Στάνλεϋ Κιούμπρικ (1972), στο πλαίσιο του 5th Athens Open Air Film Festival
Τετάρτη 29 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση Socrates Now με πρωταγωνιστή το βραβευμένο με ΕΜΜΥ ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη από την Polyplanity productions και το Elliniko Theatro (Ν.Υόρκη)
Πέμπτη 30 Ιουλίου
Συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου

Layout 1

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΔιαβάστε τι είπε ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΙστορική συμφωνία του Ιράν με τους “Μεγάλους”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.