“Τα σύκα και η σκάφη”!

0

europe-greece-bailout-tsipras-708Από την Δευτέρα το μεσημέρι έχουν αρχίζει να κυκλοφορούν διάφορες ανόητες σοφιστείες σε σχέση με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που πάρθηκε τα χαράματα της ίδιας μέρας. Φαινόμενο σίγουρα όχι πρωτοφανές και μάλλον συνηθισμένο στην χώρα όπου ανθεί η “φαιδρά πορτοκαλέα”. Επειδή όμως η ίδια η χώρα ζει τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, θεωρώ απαράδεκτο να μείνουν αναπάντητες και απαραίτητο να απαντηθούν αυτά τα ηλίθια κατασκευάσματα νοσηρής (και υστερόβουλης) φαντασίας.

Πέτρος Λάζος – capital.gr

Πριν ξεκινήσω να αναφέρομαι συγκεκριμένα στα πιο “χτυπητά” από αυτά, θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη για τους οξείς τόνους του σημερινού κειμένου. Ειλικρινά όμως, είναι οι πλέον επιεικείς που μπορώ να δώσω απέναντι σε τέτοιου τύπου λαϊκίστικες ασυναρτησίες.

Πρώτη και καλύτερη η αστοιχείωτη ανοησία “έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες, την νύχτα της Κυριακής”. Παπά…..τες τηγανητές! Ποιοπραξικόπημα; Δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες δημοκρατικών χωρών διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία-πλαίσιο  για να δοθεί δάνειο (μεγαλύτερο των €80 δισ.) προς μία δημοκρατική χώρα, που την εκπροσωπούσε ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της. Τι ακριβώς είναι το εκτός δημοκρατικών κανόνων; Διότι πραξικόπημα σημαίνει ακριβώς αυτό. Η (βίαιη) κατάλυση των δημοκρατικών κανόνων. Υπήρχαν τίποτα τανκς, πολυβόλα ή χειροβομβίδες στην αίθουσα της Συνόδου που δεν είδαν οι φωτογράφοι; Του έβαλε κάποιος περίστροφο στον κρόταφο για να αποδεχθεί όλους τους όρους; Τον έπιασε κανείς από τον λαιμό; Μην τρελαθούμε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό οι υποψήφιοι δανειστές να έχουν “το επάνω χέρι” απέναντι στον αιτούμενο δάνειο. Συμβαίνει έτσι ακριβώς, από τότε που οι άνθρωποι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν χρήμα σαν συναλλακτικό μέσο. Όπως επίσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό να εξάσκησαν όση πίεση μπορούσαν στον Αλέξη Τσίπρα, η Angela Merkel, ο Wolfgang Schaüble και οι υπόλοιποι εταίροι. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη δανειστεί εκατοντάδες δισ. ευρώ από αυτούς. Στην συγκεκριμένη χαζομάρα πάντως το χειρότερο σημείο είναι άλλο. Οποιοσδήποτε από αυτούς που φωνάζουν για πραξικόπημα, είναι βέβαιο πως αν ήταν στην θέση των δανειστών, θα έκαναν πολύ χειρότερα προκειμένου να επιβάλουν τους όρους τους. Μα πολύ χειρότερα…

Η επόμενη ηλιθιότητα για την οποία προσπαθούν κάποιοι ανεύθυνοι να μας πείσουν, είναι πως ο πρωθυπουργός είναι προδότης. Της πατρίδας του, των αρχών, του προγράμματος με το οποίο εκλέχθηκε κλπ. Επειδή υπέγραψε αυτή την συμφωνία. Παπά……τες στον φούρνο! Είναι γνωστό πως δεν συμφωνώ με τον κύριο Τσίπρα ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά. Όπως επίσης όλοι γνωρίζουν πως του έχω ασκήσει σθεναρή κριτική. Από αυτήν εδώ την στήλη και από άλλα βήματα. Πράγμα που θα συνεχίσω να κάνω όποτε πιστεύω πως κάνει λάθος. Σε αυτό, θέλω να ελπίζω πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Και μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες πως, όταν έχουμε συμφωνία για νέο πρόγραμμα και τα πράγματα ηρεμήσουν, θα του καταλογίσω όλες τις (τεράστιες) ευθύνες που φέρει για το πως διαμορφώθηκε η κατάσταση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αν θέλω όμως να είμαι τίμιος απέναντι του και, κυρίως, απέναντι σας, οφείλω να παραδεχτώ πως, από την στιγμή που κατάλαβε τι ακριβώς επρόκειτο να γίνει και αντιμετώπισε την ωμή πραγματικότητα, έκανε ότι ήταν ανθρώπινα δυνατόν, για να σωθεί η Ελλάδα. Και μάλιστα το πάλεψε όσο λίγοι. Ναι το έκανε μετά από σωρεία αλλεπάλληλων λανθασμένων επιλογών και στις “δώδεκα και πέντε” τα μεσάνυχτα. Αντί να το κάνει πολύ νωρίτερα, όπως θα ήταν σωστό. Και εννοώ πάρα πολύ νωρίτερα. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να χαρακτηρίζεται προδότης η απόσταση είναι τεράστια. Κυριολεκτικά αχανής. Και όσοι τον κατηγορούν για προδοσία, επειδή συμφώνησε με την απόφαση της Δευτέρας, επειδή θέλησε να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα, είναι φτηνοί λαϊκιστές και υποκινούμενοι από πρόστυχα και καταχθόνια, προσωπικά και μόνο κίνητρα.

Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί κάθε λογική και κάθε μέτρο από την δημόσια συζήτηση στη χώρα. Μεγάλο μέρος των αιτίων της σημερινής κατάντιας, είναι αυτές ακριβώς οι απώλειες. Αυτή την ώρα, η Ελλάδα πασχίζει να κερδίσει μια τελευταία ευκαιρία. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο μπροστά μας. Όσοι αισθάνονται Έλληνες οφείλουν να τηρήσουν στάση λογική, ψύχραιμη και πατριωτική. Τα δε λαμόγια, οι λαϊκιστές και οι συκοφάντες πρέπει να σταματήσουν. Αν δεν μπορούν να κλείσουν τον βρωμερό οχετό τους, ας πάνε απλά να χωθούν στα λαγούμια τους. Κι ας ξαναβγούν όταν οι πραγματικοί δημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες θα έχουν σώσει την Ελλάδα!

Προηγούμενο άρθρο“Αδειασμα” Καμμένου από ΕΣΗΕΑ & ΚΕΕΛΠΝΟ για τη “Λίστα” & “στροφή” του με non paper!
Επόμενο άρθροΟ Πούτιν απέλυσε 110.000 δημοσίους υπαλλήλους με Προεδρικό διάταγμα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.