Σχολεία: Με αύξηση ωραρίου θα καλυφθούν τα κενά

0

paideiaΤο ενδεχόμενο να αυξηθεί το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένο ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με το Έθνος.

Φέτος σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι κενές θέσεις είναι 20.000.

Αναμένεται να καλυφθούν με αναπληρωτές αλλά και νέα αύξηση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς (η πρώτη είχε γίνει το 2013 και ήταν δίωρη).

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία ως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία. Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και πάλι το ωράριο των εκπαιδευτικών. “Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση”, δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν ήδη κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών. Ανέφερε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες γιατί “τα λεφτά λείπουν” και έχει αναβληθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών (της τάξεως των 2.500-3.000 θέσεων).

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Kadıköy): Η κοσμοπολίτικη “Μητέρα” της Νέας Χαλκηδόνας!
Επόμενο άρθρο“Πως οι δήμαρχοι στηρίζουν τον κρατισμό”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.