Έρχεται η ιπτάμενη… μοτοσυκλέτα! (video)

0

hoverbike-c-Malloy-Aerospace-01Μία ιπτάμενη μοτοσυκλέτα, με την ονομασία Hoverbike, «βγαλμένη» από την πολύ γνωστή ταινία «Return of the Jedi» της σειράς του «Πολέμου των Άστρων» («Star Wars») αναπτύσσεται από τη βρετανική εταιρία Malloy Aerospace που δραστηριοποιείται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Η σχεδίαση της ιπτάμενης μοτοσυκλέτας άρχισε από τον ιδρυτή της εταιρίας Chris Malloy στο γκαράζ του στην Αυστραλία. Αφιερώνοντας τον προσωπικό του χρόνο και ξοδεύοντας περί τα 55.000 ευρώ ο Malloy κατασκεύασε την αρχική έκδοση με σκελετό από ανθρακονήματα και τέσσερις ρότορες, ανά δύο στο εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος, με τη θέση του αναβάτη στη μέση.

Όμως τον περασμένο Ιούνιο η Malloy Aerospace συνήψε συνεργασία με την αμερικανική SURVICE Engineering με σκοπό την ανάπτυξη της ιπτάμενης μοτοσυκλέτας για στρατιωτική χρήση στο πλαίσιο μίας σύμβασης που έχει ανατεθεί από το Εργαστήριο Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ (US Army Research Laboratory).

Σήμερα η εταιρία σε μία πόλη πλησίον της Βαλτιμόρης ολοκληρώνει την κατασκευή μίας κούκλας με την ονομασία Buster που θα είναι ο πρώτος αναβάτης ενός μοντέλου της ιπτάμενης μοτοσυκλέτας σε κλίμακα 1 προς 3. Το πλήρους κλίμακας μοντέλο της μοτοσυκλέτας, που βρίσκεται στα εργαστήρια της εταιρίας στο Λονδίνο αλλά αργότερα εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 200 λιβρών (90,7 κιλών).

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές μία ιπτάμενη μοτοσυκλέτα για στρατιωτική χρήση θα πρέπει να έχει δυνατότητα μεταφοράς 181 – 362 κιλών (τουλάχιστον ένα στρατιώτη με τον φόρτο μάχης). Οι μηχανικοί των Malloy και SURVICE εκτιμούν ότι η ανάπτυξη μίας πλήρους λειτουργικής στρατιωτικής έκδοσης μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρία ή πέντε χρόνια, ενώ εργασίες γίνονται και για μία πολιτική έκδοση.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Εργαστηρίου Ερευνών του Στρατού των ΗΠΑ η Hoverbike ολοκλήρωσε με επιτυχία την αρχική αξιολόγηση σκοπιμότητας και ότι το Εργαστήριο προτίθεται να βοηθήσει στην τελειοποίηση του πρωτοτύπου που πρόκειται να παραδοθεί τα επόμενα χρόνια. Κατά τον ίδιο η Hoverbike «επέδειξε τη δυνατότητα να ανακουφίσει τους μαχητές αυξάνοντας τις [επιχειρησιακές] ικανότητες του ανεξαρτήτως των συνθηκών σε επανδρωμένες ή/και μη επανδρωμένες επιχειρήσεις».

«Πρόσθετες δυνατότητες χρήσης της σχεδιαστικής σύλληψης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την υποβοήθηση των επικοινωνιών, την αναγνώριση, την προστασία, τον εντοπισμό κινδύνων ή και την ελάφρυνση του φόρτου μάχης», συμπλήρωσε.

Οι μηχανικοί των Malloy και SURVICE οραματίζονται μαχητές να επιβαίνουν τις Hoverbike, να μεταβαίνουν στον προορισμό τους και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιούν ως μη επανδρωμένα αεροχήματα για την επιτήρηση της περιοχής ενδιαφέροντος ή για τη μεταφορά εφοδίων.

Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι αν τελικά η Hoverbike κατορθώσει να επιτύχει τις επιδόσεις που οραματίζονται οι σχεδιαστές της και άρα να καταστεί μία επαναστατική σύλληψη, και αν φυσικά πείσει τον Στρατό των ΗΠΑ για τη διάθεση κονδυλίων σε μία εποχή που ο αμερικανικός αμυντικός προϋπολογισμός συνεχώς μειώνεται.

ΠΗΓΗdefence-point.gr
Προηγούμενο άρθροΑνάσα για εκατομμύρια Ελληνες που στήνονται στα ATM!
Επόμενο άρθροΛήστευε τους Ντιλιβεράδες στο Μενίδι!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.