“Διατηρητέα & Προστατευόμενα είδη”

0

Από το συμπολίτη μας κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο λάβαμε το παρακάτω σχόλιο – Ρεπορτάζ:

theodoropoylos-nikos-sxolio-repoeraz (1)“ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ”

theodoropoylos-nikos-sxolio-repoeraz (2)Στις αρχές του χρόνου ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της μελέτης για την διαχείριση του Άλσους υπέβαλλε πρόταση για την κήρυξη των συγκεκριμένων δενδροστοιχιών ως «προστατευόμενων στοιχείων του τοπίου» δυτικά του Άλσους και πάνω στους κεντρικούς άξονες Δεκελείας και Πίνδου. Η πρόταση προβλέπει ακόμη, την φροντίδα και την συντήρηση των δένδρων.

Πρόταση κατά τα άλλα αξιέπαινη σαν πρόθεση. Αλλά τι παραπάνω θα προσφέρουμε σ’αυτά τα δένδρα; Θα τα αριθμήσουμε; Θα τους βάλουμε ταμπελίτσα για το έτος γέννησής τους ή τέλος πάντων θα αναγράψουμε σε τετράγωνο πλαίσιο «Κυπάρισσος η αειθαλής – (Cupressus sempervirens) εκηρύχθη διατηρητέα επί δημαρχίας τάδε»; Έτσι κι αλλιώς αυτά είναι προστατευόμενα και δεν μπορεί κανείς να τα ακουμπήσει. Και κανείς δεν αμφισβητεί της οικολογικές σας προθέσεις. (Και τούτα τα γράφω σαν αντιδιαστολή με αυτά που θα πω παρακάτω. Όμως η theodoropoylos-nikos-sxolio-repoeraz (3)οικολογική συνείδηση όλων μας και της διοίκησης του Δήμου που πρόσκειται στην αριστερά την θεωρώ δεδομένη και σχολιάζω ευθυμογραφώντας).

Μήπως όμως έχετε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Για κυπαρίσσια είπαμε, όχι για μεταλλικές άχρηστες κολώνες που κοσμούν εδώ και πολύ καιρό την οδό Πίνδου. Και θα διευκρινίσω: Στην οδό Πίνδου εδώ και ΕΝΑ ΕΤΟΣ έγινε αντικατάσταση των κολονών στήριξης των γραμμών των ΤΡΟΛΕΪ. Εργασία για την οποία προφανέστατα πήρε άδεια από το Δήμο ο εργολάβος, προφανέστατα πλήρωσε παράβολο κατάληψης πεζοδρομίου και εγγύηση καλής εφαρμογής, προφανέστατα δεσμεύτηκε να απομακρύνει τα παλαιά ασυντήρητα άχρηστα πλέον και επικίνδυνα κομμάτια, προφανέστατα δεσμεύτηκε να αποπερατώσει τα πάντα και να μην theodoropoylos-nikos-sxolio-repoeraz (4)αφήσει λακκούβες και ατελείωτα πράγματα, προφανέστατα έγινε η παραλαβή του έργου από τις υπηρεσίες του Δήμου και προφανέστατα ο εργολάβος καταγγέλθηκε αν δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του.

Έτσι λοιπόν αν δεν συνέβη το τελευταίο, δικαιούμαι να υποθέσω, πως οι παλαιές μεταλλικές άχρηστες και επικίνδυνες πλέον κολώνες που ρευματοδοτούσαν το κατά τα άλλα φιλικό προς το περιβάλλον συμπαθές όχημα,  ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ.

Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: “Διεκδικούμε–Φροντίζουμε μια πόλη καθαρή κι ανθρώπινη με Δράσεις στη Νέα Χαλκηδόνα”
Επόμενο άρθροΣοκ: Μητέρα βίασε τον γιο της για να τον θεραπεύσει από την ομοφυλοφιλία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.