“Αισθητική Σκουπιδοντενεκέδων”

0

Από τον δημότη κ. Σπύρο καβακόπουλο, λάβαμε το παρακάτω σχόλιο:

“Αισθητική Σκουπιδοντενεκέδων

1αΜέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, συνηθίσαμε τους πάρα πολλούς να πράττουν δήθεν για τον πολιτισμό, ενώ τον καταστρέφουν. Χρόνια τώρα η αισθητική του σκουπιδοντενεκέ δεν ενοχλεί πλέον κανένα. Με κορνίζα τους κάδους απορριμμάτων, αφίσες υπόσχονται επαναστάσεις, δημοκρατία, πολιτισμό. Στις εκλογές μάλιστα, υποψήφιοι αφεντάδες συναγωνίζονται για το ποιος θα κορνιζωθεί περισσότερο και θα διαφημισθεί μέσα από τη βρώμα των κάδων….

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο, οι αφίσες του 10ου Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν κολληθεί σ’ όλους σχεδόν τους κάδους απορριμμάτων των Άνω Ιλισίων. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, πως μπορεί μηνύματα πολιτισμού να διαδίδονται μέσα από τη δυσωδία του σκουπιδοντενεκέ; Που είναι η αισθητική των καθηγητάδων να διδάξουν και να συμβουλέψουν; Αλήθεια είναι δύσκολη και έχει κόστος η διδαχή για το ωραίο από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο; Τελικά σ’ αυτόν τον τόπο μήπως συνηθίσαμε το άσχημο βλέποντάς το, ωραίο;

Πόσο δίκιο είχε ο Μάνος Χατζηδάκης που έλεγε : Όταν συνηθίζεις το τέρας αρχίζεις να του μοιάζεις.

Προηγούμενο άρθροΗ “Τράπεζα Αγάπης” της “Παναγίτσας” ευχαριστεί
Επόμενο άρθροΣαρωτικές αλλαγές: Πάρτε μέρος στη δημόσια διαβούλευση για τη διαχείριση απορριμάτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.