Ηλίας Τάφας: “Πρόταση για την Πρωτομαγιά”

0

Από τον π. Δημοτικό Σύμβουλο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Ηλία Τάφα λάβαμε το παρακάτω κείμενο-άποψη:

protomagia-2012 (19)Με αφορμή τα όσα γίνονται με την αγορά μέτρων από τους μικροπωλητές ενόψει του πανηγυριού της Πρωτομαγιάς, θα ήθελα να προτείνω το εξής:

tafasΘα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα σύστημα κράτησης θέσεων, παρόμοιο με τα online συστήματα κράτησης θέσεων που έχουν τα σινεμά και τα θέατρα. Με αυτόν τον τρόπο:

  • Θα οριστούν με ακρίβεια οι ζώνες και το κόστος τους και θα είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο προϋπολογισμός του πανηγυριού.
  • Θα υπάρχει ηλεκτρονικός περιορισμός ως προς τη μέγιστη αγορά μέτρων ανά μικροπωλητή.
  • Θα μειωθούν ή ακόμα και θα εξαλειφθούν οι ουρές που δημιουργούνται κάθε φορά έξω από το δημαρχείο αυτήν την περίοδο, αφού θα έχει τη δυνατότητα ο κάθε μικροπωλητής να έχει πρόσβαση στις διαθέσιμες θέσεις μέσω διαδικτυακού χάρτη, τις οποίες και θα ενοικιάζει καταθέτοντας απευθείας το ενοίκιο σε λογαριασμό του δήμου.
  • Θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια αφού θα είναι ανά πάσα στιγμή γνωστό ποιος έχει ενοικιάσει, πού και πόσο.
  • Θα είναι πολύ πιο εύκολο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες που ανεβάζουν κι άλλο το κόστος για τους μικροπωλητές.
  • Μελλοντικά θα ήταν δυνατό οι ζώνες να γίνουν και θεματικές για να θυμίζει το πανηγύρι πραγματικό πανηγύρι και όχι γιουσουρούμ.
  • Είναι κάτι που γίνεται και αξίζει το κόστος γιατί θα βοηθήσει να λυθεί ένα πολύ μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα για την πόλη.

Η δημιουργία συστήματος online κράτησης θέσεων ήταν στο πρόγραμμα της Νέας Προοπτικής στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στην ενότητα του πολιτισμού.

Ευχαριστώ
Ηλίας Τάφας

Προηγούμενο άρθροΑλβανός “γάζωσε” δύο Έλληνες με όπλο αστυνομικού
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του “Σωματείου Μικροπωλητών” για τα γεγονότα του Δημαρχείου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.