[dropcap type=”3″]Έ[/dropcap]ντονες είναι οι διαμαρτυρίες των δημοτών για τις κλειστές παιδικές χαρές ???????????????????????????????της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας. Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Ελληνικό που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού, το υπουργείο απαίτησε από τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ή να καταργήσουν υπάρχουσες παιδικές χαρές, με βάση του γεγονότος τού αν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου σε ότι αφορά τους κανόνες ασφαλείας για αυτές. Στόχος τους οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να φέρουν το ειδικό σήμα πιστοποίησης (iso).

Στον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αν και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ανακαινίσει τις περισσότερες παιδικές χαρές, εντούτοις δεν το έκανε με τις υφιστάμενες από τον νόμο προδιαγραφές ασφαλείας. Αποτέλεσμα;;; Αυτή τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο -και μετά από το ατύχημα- ο δήμος μας να έχει επίσημα προς χρήση μόνο δύο (2) παιδικές χαρές!!!

Δείτε ΕΔΩ Φωτογραφικό υλικό του Fx!

Η μία είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια (Αφων Γεωργιάδη και Δεκελείας δίπλα στο ΚΕΠ Νέας Φιλαδέλφειας) και άλλη είναι στο Κάτω Κουκλάκι Νέας Χαλκηδόνας. Να σημειώσουμε ότι και για την «ανοιχτή» παιδική χαρά της Νέας Φιλαδέλφειας υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολλούς γονείς, λόγω της συχνής πτώσης κλαδιών από τα δέντρα που βρίσκονται στο χώρο. Όπως μας είπαν γονείς, δεν υπάρχει έλεγχος και συστηματικό κλάδεμα από τον δήμο με αποτέλεσμα τα πιτσιρίκια τους να κινδυνεύουν σε περίπτωση πτώσης κλαδιών.

ΑΥΤΟΨΙΑ σε «σφραγισμένες» παιδικές χαρές:

Σφραγισμένη παραμένει η παιδική χαρά που βρίσκεται ανάμεσα των δρόμων Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας. Η εικόνα της εγκατάλειψης στο συγκεκριμένο μέρος φαίνεται ανάγλυφα στις φωτογραφίες ντοκουμέντο του φωτορεπορτάζ. Σε αυτές ξεχωρίζει η πλούσια βλάστηση, τα εγκαταλελειμμένα παιχνίδια που ξεχωρίζουν μέσα από τα υπερυψωμένα χόρτα και προδίδουν την προηγούμενη ύπαρξη παιδικής χαράς. Ενώ, τραγική ειρωνεία αποτελεί η επιγραφή «απαγορεύονται τα ζώα» στην πόρτα εισόδου…

Δείτε το Βίντεο-Ρεπορτάζ του Fx-news.gr:

Προηγούμενο άρθροΤις Τρωάδες του Ευριπίδη θα ανεβάσει η Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΠρώην Ταξίαρχος του “Ηθών” ο «εγκέφαλος» της ηρωίνης στη Μεσόγειο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.