Οι αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. και τα μέτρα για καλύτερη αστυνόμευση

0

elas

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Το σχέδιο του υπουργού περιλαμβάνει αύξηση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας, με εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση πεζών – εποχούμενων περιπολιών, την ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών κ.λπ.).

Αυστηροποιείται ο έλεγχος των αδειών οπλοφορίας και δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλες οι χορηγηθείσες άδειες και να υπάρξει σχετική νομοθετική τροπολογία, ώστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αξιολογείται η ψυχική και πνευματική κατάσταση των δικαιούχων καθώς και αν συντρέχουν οι όροι που επέτρεψαν τη χορήγηση.

Επίσης, μετά τις αντιδράσεις για την απομάκρυνση αστυνομικών από πολιτικά και μη πρόσωπα, ο κ. Πανούσης επικαλείται τον Νόμο 3938/11 (άρθρο 22), σύμφωνα με τον οποίο, όσοι θέλουν να ενισχύσουν τη φρούρησή τους μπορούν να το κάνουν καταβάλλοντας υψηλό αντίτιμο στην αστυνομία.

Τέλος, αποφασίστηκε να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στους ΟΤΑ.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΜην πετάτε στα σκουπίδια τις… χειροβομβίδες σας!
Επόμενο άρθροΠακιστάν: 14χρονος καταδικάστηκε για φόνο μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.