Σκάνδαλο;;; “Ψάχνουν δύο offshore του Καρατζαφέρη”…

0

gkaratzaferis1-Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Real News που αναφέρει πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ερευνάται για έμβασμα ύψους 1,65 εκ. ευρώ σε δύο offshore εταιρείες της Καραϊβικής, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με αγορά ελικοπτέρων Super Puma.

Το δημοσίευμα με τον τίτλο “Ψάχνουν δύο offshore του Καρατζαφέρη”, υποστηρίζει ότι υπάρχει εισαγγελικό αίτημα στη Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, σχετιζόμενο με τα παραπάνω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πληρωμές φέρονται να έχουν γίνει τον Δεκέμβριο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η Δικαιοσύνη έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα, για να διαπιστωθεί super_puma_sarτι ακριβώς έχει συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του και κυρίως εάν κατέγραψε τις δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Η Catalina International, όπως αποκάλυψε η Real News, φέρεται να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ποινή είναι μεγάλη για πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε off shore.

Η απάντηση Καρατζαφέρη

Απαντώντας στο δημοσίευμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε:

“Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό”.

Και πρόσθεσε:

“Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και έχουν γνώσιν οι φύλακες”.

“Είναι ένα θέμα που με προβλημάτισε πάρα πολύ και εύχομαι να μην είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια πρέπει να επιβληθούν τα νόμιμα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“17 Νοέμβρη”: Εκδήλωση το Σαββάτο (15/11) από τον Δ.Φ.Χ.
Επόμενο άρθροAπορρίπτει μείωση Δημοτικών Τελών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.