ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: “Μήπως τελικά… όντως μας ψεκάζουν;”

0

greece_crisis_flagΜε απόλυτη αγανάκτηση παρακολουθεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στην ελληνική οικονομία, την κοκορομαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με τη μια πλευρά να ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη, ενώ μέσα σε λίγες μέρες έχουν «εξαερωθεί» περιουσίες περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αυτή η εντελώς απαράδεκτη κατάσταση αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα παραμένει δέσμιο της πολιτικής – κομματικής σκοπιμότητας, την εξυπηρέτηση της οποίας θέτει ως προτεραιότητα, ενώ την ίδια στιγμή πέφτει «ο ουρανός στα κεφάλια μας».

Εγκλώβισαν σκοπίμως τη χώρα στο δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, απλά και μόνο για να μεταθέσουν τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος αλλού, απαλλάσσοντας εαυτούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάθος δεκαετιών, με απώτερο στόχο να συνεχίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται πρωτίστως να διατηρήσουν το «σύστημα», το αντιπαραγωγικό οικονομικό μοντέλο που τους επιτρέπει να είναι καθισμένοι στο σβέρκο του κοσμάκη, όχι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Διότι αν το κάνουν, αυτοί ενδεχομένως να μην έχουν θέση όχι στην πολιτική, αλλά την ίδια τη χώρα.

Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση θορυβημένη από την κατάσταση σκέφτεται να αναθεωρήσει τη στάση της περί εξόδου από το Μνημόνιο, με κυβερνητικές πηγές να το διαψεύδουν. Η μέρα που θα μας ξημερώσει και οι επόμενες, θα αποδείξουν εάν η κατάσταση στοιχειωδώς θα σταθεροποιηθεί, εάν στέρεψαν δηλαδή όσοι πουλούσαν όσο-όσο τις μετοχικές τους αξίες, με σκοπό να φύγουν το ταχύτερο, για να γλιτώσουν από το «πολιτικό ρίσκο» που διαπιστώνουν άπαντες παγκοσμίως, πλην φυσικά των ανεύθυνων Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε που το συζητάει πως το ότι φεύγουν σωρηδόν οι επενδυτές, επειδή κάθε λιγότερο ή περισσότερο φαιδρός, πολιτικός, κομματικό στέλεχος, πρώην συνδικαλιστής και κάθε άλλη πιθανή και απίθανη κατηγορία, πετάει την πολιτική πομφόλυγα, χωρίς καμία συναίσθηση των συνεπειών σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Κι όσο ορισμένοι εκεί μέσα βλέπουν διεθνή συνωμοσία για να μπλοκάρουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, άλλο τόσο ισχύει και το ακριβώς ανάποδο, που είναι ταυτόχρονα καλό και κακό για το κόμμα: Αφενός η αναταραχή, αποδεικνύει την ορθότητα του επιχειρήματος ότι οι «εταίροι» δεν μπορούν να μας αφήσουν τόσο εύκολα στην τύχη μας, αφού είναι και αυτοί ευάλωτοι.

Αφετέρου όμως, το ερώτημα είναι ποιος θα υποφέρει περισσότερο σε περίπτωση που διαλυθεί η Ευρώπη ή/και το ευρώ; Εμείς ή οι αποδεδειγμένα πλέον, ακραιφνώς ιδιοτελείς και άφρονες Γερανοί; Εμείς ή οι Ιταλοί που μπορεί να μας συναγωνίζονται στο πόσο μπάχαλο είναι, έχουν όμως βαριά βιομηχανία; Τα παραδείγματα πολλά… και το ηθικόν δίδαγμα – τουλάχιστον – είναι πως όταν οι υποθέσεις-παραδοχές ενός σκεπτικού είναι στον αέρα, τα συμπεράσματα δεν μπορεί να έχουν καλύτερη τύχη.

Ελάχιστοι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν συναίσθηση – φάνηκε από το ότι…

Διαβάστε την συνέχεια στο defence-point.gr

Προηγούμενο άρθροΠτώχευση Δήμου Μαραθώνα: Έτσι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι…
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Παπαλουκά vs Κανταρέλη & απαντήσεις Βασιλόπουλου στην αντιπολίτευση…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.