Οι συνομιλίες-φωτιά μεταξύ του Γ. Λαγού και του Σ. Δεβελέκου της Χρυσής Αυγής

0

81768687Σοκ έχει προκαλέσει η συνομιλία-φωτιά μεταξύ του Γ. Λαγού και του Σ. Δεβελέκου που αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας 17 λεπτών ακούγονται σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της νεοναζιστικής οργάνωσης, ενώ γίνεται λόγος ακόμα και για καταγγελία βιασμού στα γραφεία της Σπάρτης, η οποία ωστόσο αγνοήθηκε!

Δύο στενοί συνεργάτες του Νίκου Μιχαλολιάκου τον βγάζουν στη σέντρα και ταυτόχρονα «καίνε» το φασιστικό μόρφωμα. Με πεζοδρομιακές εκφράσεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς προδίδουν τους «συναγωνιστές» τους, με τους οποίους έχουν «αηδιάσει», όπως λένε.

Μέσα από τους διαλόγους Λαγού-Δεβελέκου αποκαλύπτονται όλα όσα προσπαθούσε να κρατήσει κρυφά η Χρυσή Αυγή, ενώ επιβεβαιώνονται και τα ρεπορτάζ του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» σχετικά με τις «συστημικές» πρακτικές του μορφώματος, αλλά και τις ποινικές ευθύνες που το βαρύνουν.

Η «υπερασπιστική» γραμμή τους κατέρρευσε πλέον σαν χάρτινος πύργος, και μάλιστα από δύο στελέχη που είναι πολύ κοντά στον αρχηγό και έχουν απόλυτη γνώση για τα… άπλυτα της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια στιγμή, σιγήν ιχθύος τηρεί η ηγεσία του μορφώματος για την «ομολογία Λαγού». Από το Σάββατο και μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, είχε επιβληθεί «σιωπητήριο» στην επίσημη ιστοσελίδα. Μολονότι υπήρξαν 16 νέες δημοσιεύσεις μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας, το λαλίστατο συνήθως «γραφείο Τύπου» της ΧΑ δεν έβγαλε την παραμικρή ανακοίνωση. Εξάλλου, είναι δύσκολο να διαψευστούν όλα όσα αποκάλυψαν οι Γ. Λαγός και Σ. Δεβελέκος.

Οι δύο χρυσαυγίτες αποκαλούν τον Ηλία Κασιδιάρη «κονφερανσιέ» και μαλ…α τον Χρήστο Παππά, ενώ μιλάνε για «λαμόγια της Χρυσής Αυγής». Επίσης, αναφέρονται στους εκλεγμένους που κάνουν προκλητική χρήση προνομίων. «Γυρνάνε με κάτι αμάξια πολυτελείας, συνοδεία αστυνομικών… Φαντάσου να αναλάβουνε και κανένα πόστο», καρφώνει τους συναγωνιστές του ο Λαγός. «Ρε γίναμε πολιτικοί, ρε. Γίναμε πολιτικοί με την κακή έννοια και είμαστε έναν χρόνο στη Βουλή φίλε. Αν περάσουν κάνα δυο χρόνια ακόμα ξέρεις τι θα γίνει; Θα ξεφτιλιστούμε παντελώς», λέει στη συνέχεια ο Λαγός, ο οποίος καταλήγει: «Αηδίασα μ’ αυτά που βλέπω. Τι λαμόγια είναι αυτά που έχουμε μπλέξει, ρε; (…) Μόλις δουν κάμερες βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια με τη βροχή».

Ο Σ. Δεβελέκος, «έμπιστος» του αρχηγού και επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας, στρέφεται κατά του μέντορά του, ο οποίος έχει διορίσει -όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής»- στενούς συγγενείς σε Βουλή και Ευρωβουλή. «Αφού βάλαμε ξαδέρφια, πρωτοξάδερφα αριστερά – δεξιά…», λέει χαρακτηριστικά για την οικογενειοκρατία που επικρατεί στην οργάνωση.

Ολόκληρο το απόσπασμα στο οποίο γίνεται λόγος για βιασμό στη Σπάρτη:

«Τα ‘χω χάσει»
Στην τοπική Σπάρτης βίασαν ένα κορίτσι

Γιάννης Λαγός: Δεν βγαίνει έτσι άκρη, ρε φίλε. Εχουμε χάσει τον μπούσουλα, σου μιλάω. Ρε με πήρανε τηλέφωνο από την τοπική την περασμένη εβδομάδα, πριν δέκα μέρες από τη Σπάρτη, για ένα περιστατικό που βιάσανε, ασελγήσανε ξέρω ‘γώ δεν βιάσανε στο κοριτσάκι μιας τύπισσας η οποία έριχνε… στα γραφεία.

Σωτήρης Δεβελέκος: Το ξέρω, το ξέρω.

Γ.Λ.: Και τι έκανε εντέχνως η τοπική; Ξέρεις τι κάνανε στην τοπική.

Σ.Δ.: Πήγαινε να τιμωρήσει την άλληνε.

Γ.Λ.: Εδωσε ποινή έναν μήνα… Ρε φίλε, σου λέω, εντάξει σου λέω τα ακούω και λέω δεν γίνεται.

Σ.Δ.: Και πήγε μετά ο έξυπνος και της έλεγε άμα δεν ήθελες να μην ανοίγεις τα πόδια σου. Τι πήγε και είπε ο άλλος ο έξυπνος ο δικός μας.

Γ.Λ.: Ρε μ… σου λέω τα ‘χω χάσει, τα ‘χω χάσει, λέω δεν γίνεται, δεν γίνεται ρε μ…, τα ‘χω χάσει. Πού έχω μπλέξει μ’ αυτούς, χίλιες φορές στο γήπεδο που πήγαινα με την ορίτζιναλ καλύτερα, καλύτερα θα ‘ναι. Καλύτερα, δηλαδή αισθάνομαι καλύτερα. Αυτό που ζω τώρα στη Χρυσή Αυγή ρε φίλε, που υποτίθεται έχουμε ιδεολογία και έχουμε και νοοτροπία και έχουμε.

Σ.Δ.: Τίποτα.

Γ.Λ.: Τι ‘ναι αυτό το χάλι ρε μ…; Τι ‘ναι αυτό το χάλι ρε μ…;

Φίλια πυρά κατά χρυσαυγιτών
Με τις κάμερες βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια… Με πεζοδρομιακές εκφράσεις αναφέρονται στο πρόσωπο του Παππά και χρυσαυγιτών που «βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια με τη βροχή μόλις δουν κάμερες»…

Σ.Δ.: Εχουν αρρωστήσει, έχουν αρρωστήσει, έχουν πραγματικά, έχει μπει αυτό το μικρόβιο της τρέλας μέσα τους και δεν ξέρω αν βγαίνει.

Γ.Λ.: Αρρωστήσανε.

Σ.Δ.: Και ξέρεις εσύ αυτό που αναρωτιέμαι εγώ ήτανε ανέκαθεν δηλαδή έτσι μαλάκες, ή γίνανε τώρα, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

Γ.Λ.: Ανέκαθεν ήτανε, μωρέ δεν γίνεται ξαφνικά ο άλλος, πρέπει να το ‘χει μέσα του, απλώς το κρύβει επιμελώς, προφανώς κάποια στιγμή το βγάζει, όταν…

Σ.Δ.: Με το που πεταχτούν οι κάμερες δηλαδή είναι μια αηδία, μια… ένα ξέρασμα, με το που πεταχτούν οι κάμερες πώς βγαίνουν τα σαλιγκάρια με τη βροχή.

Γ.Λ.: Ναι, ναι, τα ξέρω ρε, τα ξέρω, ναι, εγώ είμαι…

Σ.Δ.: Και λόγια βαριά, τώρα καθόταν ο Παππάς κι έλεγε και θα ακολουθήσουμε μέχρι το θάνατο και πέρα από το θάνατο και τα λοιπά …ποιο θάνατο βρε μαλάκα να πούμε που άμα πέσουμε από τη Βουλή θα πας πάλι να βαράς έπιπλα μ…

Γ.Λ.: Για δεν ήσουνα και πριν βρε Χρηστάρα, στα δύσκολα που περνάγανε, πού ήσουνα βρε θανατηφόρε, θανατηφόρε πού ήσουνα;

Σ.Δ.: Ναι, ναι.

Γ.Λ.: Πού ήσουνα γαμώ την πουτάνα μου που άμα δεν ήμασταν στη Βουλή σήμερα θα ήταν ο καθένας στο πόστο του, στην πάρτη του θα ήτανε να πούμε.

Σ.Δ.: Ναι, ναι.

ΠΗΓΗΜαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας| ethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΠοιοι κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΔωρεάν φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου μέσω internet!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.