Θρήνος! Σκοτώθηκαν 3 Έλληνες πεζοναύτες σε άσκηση!

0

image

Τραγωδία σε πεδίο βολής στην περιοχή του Βόλου πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «έσκασε» σωλήνας όλμου σκοτώνοντας δυο Επαγγελματίες Οπλίτες και έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας έναν υπολοχαγό.

Τα θύματα ανήκαν στη δύναμη πεζοναυτών που εδρεύει στην περιοχή και βρίσκονταν εν τω μέσω εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Τα αίτια της τραγωδίας διερευνώνται. Στο Γενικό Επιτελείο επικρατεί αμηχανία και όλοι έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στο να διαπιστωθεί πως οδηγηθήκαμε στο τραγικό δυστύχημα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε εντολή να μεταβούν άμεσα στον τόπο της τραγωδίας ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σας ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού. Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Προηγούμενο άρθρο«ΑΛSOS ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ»
Επόμενο άρθροΦιλοζωικός Ν.Φ.: 8ο ΠΑΝΗΓΥΡΙ & 6ο WAGATHON
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.