ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Στα ΚΕΠ η αίτηση για ρύθμιση οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία

Στα ΚΕΠ η αίτηση για ρύθμιση οφειλών σε Δημόσιο και ΤαμείαKEP-NEAS FILADELFEIASΣτα ΚΕΠ πρόκειται να ενταχθεί η αίτηση για ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία…

Τον σχεδιασμό της υλοποίησης του έργου έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013».

Ειδικότερα εδώ και λίγο διάστημα ολοκληρώθηκε το έργο «Μελέτη ένταξης των λειτουργιών ρύθμισης στα ΚΕΠ» όπου διερεύνησε την δυνατότητα ένταξης της διαδικασίας για ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στα ΚΕΠ.

Το έργο που υλοποιήθηκε έκανε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ όπου υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης οφειλών και διερεύνηση της αναγκαιότητας (ζήτηση) ένταξης στα ΚΕΠ υπηρεσιών ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο ενώ σχεδιάστηκε ένας οδικός χάρτης για τη λειτουργία και τα βήματα υλοποίησης των ΚΕΠ «νέας γενιάς», δηλαδή θα αποτυπωθούν ποιες ρυθμίσεις οφειλών μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν από τα ΚΕΠ και θα προταθούν οι υπηρεσίες που μπορούν να ενταχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Με την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου αυτού στο πλαίσιο των δράσεων της απλοποίησης των διαδικασίων για τους πολίτες και την μετεξέλιξη των ΚΕΠ σε ΚΕΠ «νέας γενιάς», οι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων θα μπορούν να προσέρχονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα ΚΕΠ και να εντάσσονται στο καθεστώς ρύθμισης που μπορούν.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να ξεκινήσει παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου πλαισίου για την ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!