“Μία σύνταξη για όλους το 2017″…

0

76543Τη λειτουργία του Ενιαίου Εθνικού Ασφαλιστικού Ταμείου (ΕΕΑΤ) από το 2017 αποφάσισε και προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα.

Αφορά στη δημιουργία ενός μόνο ταμείου για τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια -άμεσα και έμμεσα- ασφαλισμένους και συνταξιούχους της χώρας.

Το ταμείο, το οποίο έχει την έγκριση της τρόικας, θα διέπεται από την εφαρμογή ενιαίων κανόνων σαναφορικά με τις γενικές παροχές και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, θα ακολουθούνται ενιαίοι κανόνες για την είσπραξη εισφορών, την οικονομική διαχείριση και την απονομή συντάξεων.

Το ΕΕΑΤ θα αφορά σε 5.972.215 ενεργούς ασφαλισμένους και 2.657.568 συνταξιούχους.

Επίσης σε 2.882.621 έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2015 θα προηγηθούν η ενοποίηση των επικουρικών συντάξεων–εφάπαξ υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και η ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών) και ΟΑΕΕ.

Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η ένταξη του νέου ταμείου στο ΙΚΑ με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και η αναδιοργάνωση του ΟΓΑ σε μοντέλο Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Σταδιακά, επίσης, θα ενοποιηθούν τα υποκαταστήματα της περιφέρειας μέσα σε ένα εξάμηνο, υπό την ομπρέλα του ΕΕΑΤ, για σύνταξη, εξυπηρέτηση του πολίτη και Κέντρα Εξυπηρέτησης Απονομής Σύνταξης και Επεξεργασίας Παροχών.

ΠΗΓΗΕφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
Προηγούμενο άρθροΑνθρώπινοι εγκέφαλοι επικοινώνησαν μέσω διαδικτύου!
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία… στην Πεντέλη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.