Τώρα: Για το γήπεδο της ΑΕΚ η συνεδρίαση στο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Τσίπρα

0

pageΤο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, είναι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τούτη την ώρα την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίασή της, που ήδη έχει ξεπεράσει την μία ώρα διεξαγωγής! Η σπουδαιότητα και η σημασία αυτής της συνεδρίασης, αναδεικνύεται από το γεγονός ότι πραγματοποιείται υπό την προεδρία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Μοναδικό θέμα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του κόμματος υπό τον αρχηγό του, είναι η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την συνάντηση μεθαύριο (03/07) στην Βουλή για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο σχετικά με το γήπεδο. Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια, είναι τι άλλαξε στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι και… χτες είχε ξεκάθαρη στάση και θέση υπέρ της ανέγερσης της Αγιας Σοφιάς στην Ν Φιλαδέλφια. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, οι στιγμές αυτές είναι πολύ σημαντικές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Νεότερα σε λίγο…

Νωρίτερα δημοσίευμα της real news(real.gr) ανέφερε ότι:

“Σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προκρίνει τη λύση της κατάθεσης τεσσάρων τροπολογιών. Αν αυτές γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ και θα καταψηφίσει το υπόλοιπο νομοσχέδιο. Οι τέσσερις τροπολογίες στις οποίες, εκτός από την κυβέρνηση, πρέπει ουσιαστικά να κάνει αποδεκτές και η ΑΕΚ προβλέπουν τα ακόλουθα:

* Πρώτον, η ΑΕΚ να δημιουργήσει πάργκινγκ 250 θέσεων σε χώρο του δήμου, ώστε να ανακουφίζεται το κυκλοφοριακό τις ημέρες των αγώνων.

* Δεύτερον, αγορά από την ΑΕΚ ακινήτου ή ακινήτων εντός του δήμου, ισοδύναμης έκτασης με την απομείωση του άλσους που αναμένεται να σημειωθεί βάσει των όσων προβλέπονται στο άρθρο 81 και των παραρτημάτων αυτού.

* Τρίτον, να υπάρξει μείωση του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου συντελεστών δόμησης και ποσοστού κάλυψης, να περιορίσει δηλαδή σε κάποιο βαθμό την επέκταση του γηπέδου.

* Τέταρτον, να υπάρξει πλήρης διασφάλιση του δασικού χαρακτήρα και τις ευθύνης διαχείρισης από τον δήμο όλης της έκτασης του υπόλοιπου του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε να μην εφαρμοστεί γι’ αυτό η πρόβλεψη του άρθρου 82 του ρυθμιστικού ότι το 5% του κάθε άλσους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς”.

Η τέταρτη τροπολογία ουσιαστικά είναι ικανή να τινάξει στον “αέρα” την σύμπραξη της ΑΕΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι εφόσον περάσει αυτή η τροπολογία η ΑΕΚ χάνει το νομικό “μαξιλαράκι” που έχει στο θέμα του άλσους ώστε να μην μπορεί κανείς να της βάλει εμπόδια μέσω προσφυγής στο ΣΤΕ. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει στην 4η τροπολογία τότε θεωρείται βέβαιο ότι η Ένωση δεν θα συνεργαστεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

ΠΗΓΗgazzeta.gr
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του “συντονιστικού κατοίκων”…
Επόμενο άρθροΚαταγγελία: “Χωρίς δημοτικό φωτισμό η Ν. Μανδηλαρά στη Νέα Φιλαδέλφεια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.