Απάντηση – επίθεση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στον Κυριάκο Μητσοτάκη

0

765«Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως εκτελεστικά όργανα της τρόικας, για το μόνο που κόπτονται είναι πώς θα απολύσουν εργαζόμενους από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να πετύχουν το στόχο τους, εφευρίσκουν και μηχανεύονται διάφορες πρακτικές, με τελευταίες τη “συγκριτική αξιολόγηση” και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ή Έργου σε Αορίστου Χρόνου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., απαντώντας στον Υπουργό Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επίθεση, που εξαπέλυσε κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι δεν επιθυμεί τον έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων, που η εργασιακή τους σχέση μετατράπηκε από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ανακοίνωσή της, αμφισβητεί για ακόμη μία φορά τη διαδικασία και διερωτάται: «Για ποιόν επανέλεγχο μιλάει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης; Γι’ αυτούς που η σύμβαση τους έχει μετατραπεί με γνωμοδότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ενέκρινε το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π.;» και συμπληρώνει:

«Ποιος ήλεγχε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Σίγουρα όχι οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στους οποίους εξαπολύει επίθεση ο κ. Μητσοτάκης. Η Κυβέρνηση και οι αιρετοί τα ήλεγχαν, που σήμερα επιχειρούν να τα ελέγξουν ακόμη πιο… αποτελεσματικά με την επιλογή Προϊσταμένων αρεστών και “ημετέρων”. Με την επιλογή Προϊσταμένων, που θα γίνεται με κομματικά κριτήρια και θα αποσκοπεί στη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Αυτών που θα είναι “πειθήνια όργανα” του συστήματος και αυτών που θα είναι μη επιθυμητοί. Οι εργαζόμενοι της δεύτερης κατηγορίας μπαίνουν στη “μαύρη λίστα”των υπό απόλυση υπαλλήλων».

Τέλος, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εμμένει στη θέση της, περί δημιουργίας νέων “δεξαμενών απολύσεων”, μέσω της αξιολόγησης και του ελέγχου των συμβάσεων εργασίας υπαλλήλων του Δημοσίου, αναφέροντας:

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη με τον επανέλεγχο των συμβάσεων που επιχειρήθηκε και απετράπη χθες στο Δήμο Πειραιά και επρόκειτο να επιχειρηθεί και σε άλλους Δήμους, “στοχευμένα”, όπως είπε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σήμερα, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή (με ποια κριτήρια άραγε μπαίνουν στο στόχαστρο συγκεκριμένοι Δήμοι;). Να προχωρήσει η δέσμευση των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

Το σχέδιο αυτό εξυπηρετεί και η “συγκριτική αξιολόγηση”. Να δημιουργηθούν δηλαδή δεξαμενές υπαλλήλων από τις οποίες η κυβέρνηση θα αντλεί τις απολύσεις για να ικανοποιεί την τρόικα. Πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία, όσον αφορά τουλάχιστον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παράνομη και δεν “πατάει” σε καμία νομοθετική διάταξη. Την απορρίπτει ακόμη και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το οποίο αποτελεί επιστημονικό φορέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής».

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη;
Επόμενο άρθρο“Σιωπηρή” παράταση για τις δηλώσεις…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.