Ελληνική Εμπ.Ναυτιλία: Έως 200.000 νέες θέσεις εργασίας

0

exportsship-thumb-large

Τουλάχιστον 100.000 νέες θέσεις εργασίας είναι σε θέση να δημιουργήσει η ελληνική εμπορική ναυτιλία εντός της προσεχούς τριετίας, ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιείται στην αυλαία των Ποσειδωνίων.

Ο κ. Βενιάμης επικαλέστηκε νέα μελέτη που έχει εκπονήσει το ΙΟΒΕ, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και η οποία εξετάζει τα προσδοκώμενα οφέλη από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην περίπτωση που Ελληνες ναυτικοί, τόσο αξιωματικοί όσο και κατώτερα πληρώματα, απασχοληθούν για την επάνδρωση του ελληνόκτητου στόλου, σε αντικατάσταση των αλλοδαπών.

Βάσει της εν λόγω μελέτης, μπορούν να δημιουργηθούν από 100.000 έως 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αύξηση της συνεισφοράς της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας, μεταξύ 2,8 δισ. ευρώ και 5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ποσοστό συμμετοχής του ναυτιλιακού κλάδου στο ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνάει το 7% του ΑΕΠ, ενώ στον κλάδο απασχολούνται, άμεσα και έμμεσα, συνολικά 192.000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιάμη, τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι θεωρητικά, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία που θα επιτρέψει τις προσλήψεις Ελλήνων ναυτικών, αρχής γενομένης από την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή της διεθνούς σύμβασης του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός), η οποία προβλέπει τη δυνατότητα ατομικών συμβάσεων εργασίας στα πλοία.

ΠΗΓΗkathimerini.gr
Προηγούμενο άρθροΑττική: Πάγωμα διαγωνισμών για τη κατασκευή μονάδων απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΕκδρομή στη Τύρος-Άστρος η Πολιτιστική Αναγέννηση!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.