Η απάντηση του Νίκου Παπανικολάου για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

0

papanikolaoy-apanthsh-gymnasio-neas-filadelfeiasΛάβαμε και δημοσιεύουμε από τον Νίκο Παπανικολάου (δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές), την απάντηση του, σχετικά με δημοσιεύματα πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, σχετικά με το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας:


Αγαπητοί συμπολίτες.
Για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και αφορά το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας, θεωρώ σκόπιμο να έχετε την πρέπουσα ενημέρωση, κυρίως, διότι με την ιδιότητα του γονιού, αισθάνομαι ιδιαίτερα προσβεβλημένος από αυτούς που θεώρησαν ότι υπήρχε ποτέ πιθανότητα να αδιαφορήσω για τα παιδιά μας. Προσωπικά στα πρόσωπα όλων των παιδιών της πόλης μας, βλέπω τα δικά μου παιδιά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα θέματα που απασχολούν εμένα και την γυναίκα μου, για την ανατροφή τους.
Για την ιστορία. Η υπηρεσία δόμησης της Νέας Ιωνίας, κατόπιν εγγράφου του 3ου Γυμνασίου, διενέργησε έλεγχο στο κτίριο του σχολείου και αποφάνθηκε ότι πρέπει, εντός προθεσμίας που εξέπνεε την 19/1/2014, να γίνουν απαραίτητες εργασίες υποστύλωσης, κατόπιν ελέγχου στατικής και αντισεισμικής επάρκειας κλπ, αλλιώς το σχολικό συγκρότημα κρίνεται επικίνδυνο.
Το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας προχώρησε στην αξιολόγηση της κατάστασης και έγκαιρα στις 11/12/2014 ζήτησε από τον Ο.Σ.Κ. ΑΕ (του οποίου την ιδιοκτησία επί του ακινήτου, παραδέχεται και η πολεοδομία σε έγγραφό της στις 9/5), να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου (πιθανές επισκευές). Υπενθύμισε μάλιστα ότι έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από τον ΟΣΚ για την μεταστέγαση του σχολείου, ώστε να ενημερωθούμε για το στάδιο που βρίσκεται η ανέγερση του νέου σχολείου και να πράξουμε ανάλογα (πιθανή προσωρινή μεταφορά των μαθητών), μετά την χριστουγεννιάτικη διακοπή των μαθημάτων. Τηρήσαμε, δηλαδή, όλες τις πρέπουσες διαδικασίες ώστε και οι μαθητές μας να είναι ασφαλείς και το σχολείο να μπορέσει να λειτουργήσει έγκαιρα, είτε κατόπιν επισκευών είτε σε νέο χώρο. Δεν είναι αρμοδιότητα αντιδημάρχων να κλείνουν σχολικά συγκροτήματα και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν αυτοί που προσπαθούν να εμφανιστούν ως ειδήμονες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε αυτό το σημείο σταματά η δική μου εμπλοκή στο θέμα, αφού στις 3 Ιανουαρίου έστειλα την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου στην Δήμαρχο κ. Γαϊτανά, για λόγους που έχουν γίνει γνωστοί δια του τύπου.
Αγαπητοί μου συμπολίτες.
Και στο παρελθόν, λίγες μέρες προ των εκλογών, έχω γίνει αποδέκτης αστήριχτων επιθέσεων, με σκοπό να αλλοιώσουν την εικόνα που έχετε για εμένα. Σκόπιμα βέβαια, σε χρονικό σημείο που θα δυσκολευόμουν να απαντήσω έγκαιρα. Περιμένω τα χειρότερα από αυτούς που έχουν οδηγήσει την πόλη μας σε δυσάρεστη θέση εδώ και χρόνια και από άλλους που προσπαθούν να χτίσουν το καινούργιο με πεπαλαιωμένα μυαλά. Είναι οι ίδιοι που με τις πρακτικές τους, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στην ανυποληψία. Γνωρίζω ότι φοβούνται την επικράτηση των υγειών δυνάμεων σε αυτό τον τόπο και προσπαθούν μέσω εμού να χτυπήσουν τον συνδυασμό του Απόστολου Κόντου «Ζούμε Μαζί». Για μια ακόμα φορά, ας δώσουμε μια απάντηση σε αυτούς που αποτελούν το άσχημο παρελθόν.
Θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου, ώστε να προστατεύσω την επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική μου υπόσταση που προσβάλλονται βάναυσα, από τα ανυπόστατα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Οι δημοσιογράφοι της “συμφοράς” δεν φρόντισαν, ούτε καν, δεοντολογικά να προβάλουν όλες τις πτυχές, του σοβαρού αυτού θέματος.
10/5/2014
Νίκος Παπανικολάου
Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας


Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Τα αποτελέσματα σε Περιφέρεια Αττικής, Αθήνα & Πειραιά
Επόμενο άρθροΈρχονται 1500 θέσεις εργασίας στη Πυροσβεστική
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.