Της κάλπης τα περίεργα…

0

dhm-ekloges-30-dhmotiko-nea-filadelfeia (5)Κάποιοι ξενύχτησαν μετρώντας μία-μία τις ψήφους και αυτούς τους οποίους είχαν «σίγουρους», κάποιοι άλλοι κυκλοφορούσαν με αρχοντικό ύφος την επομένη των εκλογών και κάποιοι ακόμη… δεν ασχολήθηκαν καν, καθώς ήξεραν εξαρχής το αποτέλεσμα

Η Κυριακή δεν ήταν η ίδια για όλους τους υποψηφίους δημάρχους, ακόμη και αυτούς «πρώτης γραμμής» που ήξεραν ότι οδεύουν ή διεκδικούν με αξιώσεις τον θώκο.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις οριακών ή περίεργων περιπτώσεων, όπως προέκυψαν μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που μεταδίδει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η μάχη που κρίθηκε από μία μόλις ψήφο!
Στην αναμέτρηση για την δημαρχία της Φολεγάνδρου, οι δύο αντίπαλοι, ο Ελ.Βένιος και ο Χρ.Βενιανάκης, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επικρατήσουν και το αποτέλεσμα ήταν… απρόσμενα ισορροπημένο.

Ο πρώτος πήρε 297 ψήφους και ο δεύτερος 295, δηλαδή μία μόλις ψήφος στάθηκε αρκετή να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Βένιου, αντί να υπάρξει ισοψηφία…

Δεν βγήκε για τέσσερις ψήφους!
Ξανά στις κάλπες… χωρίς λόγο φαίνεται ότι θα πάνε σε μία εβδομάδα σχεδόν 20.000 συμπολίτες μας στη Σιντική Σερρών, καθώς ο πρώτος από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους δεν εξελέγη από τον πρώτο γύρο για μόλις τέσσερις ψήφους!

Ο Φώτης Δομουχτσίδης πήρε 9.578 ψήφους ή το 49,98% των έγκυρων ψηφοδελτίων. Δεδομένου ότι αυτά ήταν συνολικά 19.162, για το 50% + 1 χρειαζόταν 9.582!

Δεδομένου ότι οι δύο αντίπαλοί του, Ν.Δεμερτζής και Σάβ.Κοσμίδης είχαν ποσοστά της τάξης του 23,5%-26,5%, θα πρέπει να συνασπιστούν οι ψηφοφόροι τους με μηδενικές απώλειες, προκειμένου ο πρώτος να κάνει την έκπληξη στο β΄ γύρο.

Καμία αγωνία για τέσσερις…
Αντίθετα, σε τέσσερις περιπτώσεις δεν υπήρξε καμία… ανησυχία για το αποτέλεσμα, αφού ο νέος δήμαρχος ήταν ήδη γνωστός πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο Θ.Μπάμπαλης στα Αγραφα, ο Φ.Μάγγος στους Λειψούς, ο Παύλ.Πολάκης στα Σφακιά και η Μ.Καμμά-Αλειφέρη στην Τήλο ήξεραν ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν το 100% όπως κι έγινε, μιας και ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι…

… και θρίαμβος για άλλους δύο
Ο «βασιλιάς» του πρώτου γύρου είναι αναμφισβήτητα ο Πέτρ.Ανδρεάκος στην Ανατολική Μάνη, που συγκέντρωσε 93,21%, έναντι μόλις 6,79% του αντιπάλου του.

Αντίστοιχα συντριπτική ήταν η επικράτηση και για τον Δημ.Κόκκινο στο Μυλοπόταμο, που με 92,18% άφησε τον αντίπαλό του σε ένα ισχνό 7,82%.

Προηγούμενο άρθροΠρώτη η ΝΔ με 26,3% στην αυτοδιοίκηση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 17,7% (πίνακες)
Επόμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός: 120.000 Άνεργοι και εργαζόμενοι… πάνε Δωρεάν Διακοπές!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.