Το σωτήριο SOS που έσωσε τους ναυαγούς

0

80e7a65e3d8d56fa604485328babf8f1_XL

Βγαλμένη από ταινία η ιστορία διάσωσης πέντε φίλων στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, οι οποίοι έχασαν τη βάρκα τους και παγιδεύτηκαν σε νησίδα, που επρόκειτο να εξαφανιστεί από την παλίρροια. Έγραψαν ένα τεράστιο SOS στην άμμο και τελικά τους βρήκε σωστικό συνεργείο, λίγο ηλιοκαμένους αλλά εγκαίρως.

Σύμφωνα με το Sky News, η παρέα είχε ξεκινήσει για υποβρύχια εξόρμηση με βάρκα ανοιχτά του Κουίνσλαντ. Έφτασαν στη νησίδα και έριξαν άγκυρα ωστόσο αυτή έσπασε και η βάρκα παρασύρθηκε από τα κύματα. Δύο από την ομάδα προσπάθησαν να την πιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα πράγματα έδειχναν «σκούρα» καθώς δεν είχαν μαζί τους νερό, τροφή, ούτε καν αντηλιακή προστασία, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα χάθηκαν με τη βάρκα. Έτσι σκέφτηκαν το πιο παλιό… κόλπο των ναυαγών και έγραψαν τη λέξη SOS για να τους βρουν.

Οι ίδιοι κάθισαν σε μια συστάδα βράχων και περίμεναν. «Γνωρίζαμε ότι η παλίρροια θα σκέπαζε την νησίδα αλλά θεωρούσαμε ότι δεν θα σκέπαζε και τα βράχια» δήλωσε μέλος της παρέας στον τοπικό Τύπο.

Τελικά στάθηκαν τυχεροί καθώς η βάρκα τους εντοπίστηκε από σωστικό συνεργείο εθελοντών, ειδοποιήθηκαν οι αρχές και μετά από κάποιες ώρες ελικόπτερο εντόπισε και τους ναυαγούς από το σήμα τους.

ΠΗΓΗinewsgr.com
Προηγούμενο άρθροΒ. Βέττος: Νύχτα Θρίλερ & ακατάλληλη για καρδιακούς η 18η Μαΐου…
Επόμενο άρθροΈνοπλοι πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.