Σοκαριστικές εικόνες απο τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών

0

Copy of 13912341346_342d010f41_o

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το κινεζικό Weibo που δείχνουν το λιντσάρισμα και τον άγριο ξυλοδαρμό ανδρών των αστυνομικών δυνάμεων «Τσενγκουάν» στην πόλη Κανγκνάν της Κίνας, από οργισμένο πλήθος. Η επίθεση έγινε αφού πολίτης ξυλοκοπήθηκε από τους ένστολους γιατί τραβούσε φωτογραφίες.

Σύμφωνα με εικόνες που φέρνει στο φως το France 24 και άλλα ΜΜΕ, οι κινέζοι αστυνομικοί της ομάδας αυτή που δρα ανεξέλεγκτα και βίαια όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Προηγουμένως κάτοικοι είχαν ξεφουσκώσει τα λάστιχα του βαν στο οποίο επέβαιναν για να μην μπορούν να φύγουν.

Τα επεισόδια – σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ – προκλήθηκαν όταν στο Ίντερνετ ανέβηκε η φωτογραφία ενός άνδρα πεσμένου στο έδαφος, χτυπημένου από σφυρί, το οποίο επίσης απεικονίστηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο άνδρας φωτογράφιζε τα μέλη του σώματος «Τσένγκουάν» τα οποία έλεγχαν έναν πλανόδιο και τα πνεύματα ήταν οξυμένα. Οι αστυνομικοί του είπαν να μην φωτογραφίζει και να σβήσει ό,τι κατέγραψε, αυτός αρνήθηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί ομαδική επίθεση.

Γρήγορα διαδόθηκε ότι τον είχαν σκοτώσει με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος, οργισμένο κατά των αστυνομικών.

Σταμάτησαν το βαν της αστυνομίας πριν μπορέσουν να φύγουν και ξυλοκόπησαν άγρια τους αστυνομικούς.

Φωτογραφίες δείχνουν αστυνομικούς πεσμένους στο πάτωμα του βαν και άλλους στο δρόμο. Φαίνονται αρκετές πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο εκ των αστυνομικών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, οι «Τσενγκουάν» είναι διαβόητοι στην Κίνα για χρήση βίας και για ατιμωρησία. Πρόκειται για μία «παράλληλη» αστυνομία που δρα χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο, σε 650 πόλεις της χώρας. Συχνά καταγγέλλονται ότι ξυλοκοπούν άγρια τους μικροπωλητές, τους οποίους είναι επιφορτισμένοι να ελέγχουν.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“ZOYME MAZI”: Ομιλία του Α.Κόντου
Επόμενο άρθροΝ.Δ. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: “Δεν στηρίζουμε κομματικά κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.