Δήμος Αθηναίων: Κατεδαφίζει 300 περίπτερα

0

periptero_louketo_φχ

Στην κατεδάφιση περίπου 300 από τα συνολικά 1080 περίπτερα που βρίσκονται στα όρια του έχει αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για περίπτερα τα οποία έχουν βάλει λουκέτο λόγω, κυρίως, της οικονομικής κρίσης και έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να αποτελούν, πλέον, ακόμη και εστίες μόλυνσης.

Όπως γράφει το έθνος η απόφαση για την κατεδάφιση των περιπτέρων ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων πριν από ένα χρόνο όταν, δηλαδή, η σχετική αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στο δήμο. Τότε καταμετρήθηκαν περί τα 500 κιόσκια που έχουν κλείσει αλλά μέχρι στιγμής το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει ξεκαθαριστεί για 300 από αυτά.

Μέχρι σήμερα ο δήμος έχει γκρεμιστεί 90 περίπτερα που βρίσκονται σε στενά πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων, εμποδίζοντας την κίνηση των πεζών και είχαν καταστεί εστίες μόλυνσης. Πρόσφατα έγινε η απομάκρυνση περιπτέρων από τη Σταδίου, την Αχαρνών και την Πατησίων.

Πάντως, για κάποια από αυτά που γκρεμίστηκαν ή θα γκρεμιστούν το επόμενο διάστημα ο δήμος θα βγάλει σε πλειστηριασμό τις άδειες.

Ωστόσο, όπως τονίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συνδικάτου επαγγελματιών περιπτερούχων, καπνοπωλών και ψιλικών Αττικής, Γ. Δούκας το μέλλον για τα περίπτερα δεν είναι και τόσο ευοίωνο, καταγγέλλοντας ότι εκτός από την κρίση τα έπληξε η βαριά φορολογία στα καπνικά προϊόντα, ενώ τη χαριστική βολή αναμένεται να δώσει η ρύθμιση που προωθείται για απελευθέρωση της πώλησης των καπνικών προϊόντων, τα οποία μέχρι σήμερα πωλούνται μόνο σε περίπτερα και καπνοπωλεία.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΔήμοι: Προσλήψεις στη προεκλογική περίοδο
Επόμενο άρθροΕπικεφαλής ερευνών: H πιο πολλά υποσχόμενη εξέλιξη για το boeing
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.