Σαν σήμερα: Ο Χ.Τρικούπης ζητάει την ένωση Ρίου-Ατιρρίου

0

γεφυρα ριου

Ο Χαρίλαος Τρικούπης καταθέτει στη Βουλή των Ελλήνων το όνειρό του για την ένωση Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ο οποίος διετέλεσε επανειλημμένα πρωθυπουργός την τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα είναι ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη ζεύξης των στενών, εμπνεόμενος από ένα δημοσίευμα του Εμίλ Μπυρνούφ, που υπήρξε διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

Αναφέρθηκε για την αναγκαιότητα αυτή, κατά τη διάρκεια αγόρευσής του στη Βουλή, στις 30 Μαρτίου 1889.

Το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη έγινε πραγματικότητα, 115 χρόνια μετά, στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή έναρξης των Ολυμπιακών της Αθήνας.
Ο διαγωνισμός για το έργο προκηρύχθηκε το 1991 και οι προσφορές κατατέθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 1993. Τελικώς στις 3 Ιανουαρίου 1996 το Ελληνικό Δημόσιο και η εταιρεία Γέφυρα AE υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και εκμετάλλευση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Οι πρώτοι που τη διέσχισαν στις 8 Αυγούστου 2004, ήσαν οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στην Αθήνα.

ΠΗΓΗskaipatras.gr
Προηγούμενο άρθροΓΣΕΒΕΕ: Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΠάσχα: Eορταστικό ωράριο καταστημάτων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.