Χάρης Τσούλας: “Δημοτικές εκλογές – H ώρα της επιλογής…”

0
Γράφει ο Χάρης Τσούλας Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών - Αρθογράφος
Γράφει ο Χάρης Τσούλας
Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών – Αρθογράφος

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τις αυτοδιοικητικές -δημοτικές και περιφερειακές- εκλογές του Μαΐου. Ζυμώσεις γίνονται σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους συνδυασμούς και τα επιτελεία τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Όμως δεν θα ασχοληθούμε με αυτά στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά με τα κριτήρια επιλογής.

Βλέπουμε πως για μια ακόμη φορά γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν οι συγκεκριμένες εκλογές σε ένα άτυπο “δημοψήφισμα” είτε καταψήφισης της κυβερνητικής πολιτικής (και υπερψήφισης της οδού που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση) είτε το αντίστροφο. Μια πρακτική που διαχρονικά ακολουθείται στα ελληνικά πολιτικά τεκταινόμενα ειδικά από την εκάστοτε αντιπολίτευση (ενίοτε και από κάποιες κυβερνήσεις). Για αυτό και παρατηρούμε ένα αρκετά πολωμένο κλίμα και ξεκάθαρα κομματικά χρίσματα (περισσότερο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης).

Θα έπρεπε όμως να είναι έτσι τα πράγματα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους δήμους; Άποψή μου είναι ξεκάθαρα όχι. Θεωρώ πως η μετατροπή της συγκεκριμένης αναμέτρησης σε έναν αγώνα μεταξύ “μνημονίου-αντιμνημονίου” είναι άκαιρη, άκυρη και επικίνδυνη. Γνώμονάς μας δεν θα πρέπει να είναι η κομματική ταυτότητα ή η “επαναστατικότητα” των υποψηφίων αλλά ποιος είναι πραγματικά ικανός και άξιος να λύσει τα τοπικά μας προβλήματα.

Άλλωστε η άσκηση εξουσίας  στην πόλη από οποιοδήποτε πόστο (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι) έχει να κάνει με πολύ συγκεκριμένα και απτά πράγματα: Καθαριότητα, πράσινο, ποιότητα ζωής, δημοτικές υπηρεσίες, πολιτιστικές δραστηριότητες. Την καθημερινότητά μας δηλαδή.

Για αυτό λοιπόν πιστεύω πως το πιο δόκιμο είναι να βάλουμε κάτω τα βιογραφικά, να δούμε, να συγκρίνουμε και να κρίνουμε το ποιοι μπορούν να δώσουν απλές και κυρίως εφαρμόσιμες λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. Επιπλέον καλό είναι να δώσουμε ώθηση  σε νέους ανθρώπους οι οποίοι βέβαια δεν θα έχουν ως μοναδικό προσόν το νεαρό της ηλικίας αλλά και τις νέες, φρέσκιες και καινοτόμες αντιλήψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι καιρός άλλωστε το παλιό- αναφορικά με την πόλη μας- να δώσει σιγά σιγά τη θέση του στο νέο. Ως γειτονιά έχουμε μια σειρά θεμάτων που θίξαμε και σε άλλα άρθρα.

Άλσος, πάρκο Μουστακλή, Ηρώδειο, MAVA, 1ο Δημοτικό, Νησίδα, γηπεδικό, είναι μερικά από αυτά. Ορθό είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους που θα κρίνουμε πως έχουν ξεκάθαρα καλή πρόθεση να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά με αποφασιστικότητα, πυγμή και διάθεση για ουσιαστική προσφορά.

Προηγούμενο άρθρο“Τύμπανα Πολέμου” & “Τελεσίγραφο”!
Επόμενο άρθροΙωάννης Νοταράς: “Καλύτεροι μέσα από κριτική…!!!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.