Πολυτεχνείο: «Πληρώστε τους» για τις ημέρες που απήργησαν!

Τι προτείνει η Σύγκλητος του ΕΜΠ για να μην κοπούν οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων

0

polytexneio

Απίθανη πρόταση προς τον υπουργό Παιδείας υπέβαλε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Αθήνας, η οποία ζητεί να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, οι οποίοι είχαν επί μήνες απεργήσει, επειδή στη συνέχεια προσέφεραν… υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Με απλά λόγια, ζητεί, να μην περικοπούν οι μισθοί τους επειδή μετά το χάος που δημιουργήθηκε (από την απεργία τους και από τις διαθεσιμότητες) δούλεψαν σκληρά για να το καλύψουν.

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας με επιστολή της, στις 7 Μαρτίου, προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητά να υπάρξει συνάντηση με τον πρύτανη του ιδρύματος Σίμο Σιμόπουλο για να συζητήσουν το πώς θα καλύψουν τις περικοπές, εξηγώντας, παράλληλα, γιατί αυτές δεν πρέπει να γίνουν.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της, έχουν ξεκινήσει οι περικοπές μισθών όσων υπαλλήλων του ΕΜΠ απήργησαν από τη μισθοδοσία Φεβρουαρίου. Κατόπιν επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα τομείς προβληματικής λειτουργίας του ιδρύματος και σημειώνει ότι στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της λειτουργίας του ΕΜΠ συνέβαλε η υπερεγασία του διοικητικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

17766249_POLYTEXNEIO.limghandler

Στο έγγραφο (1) αριστερά η επιστολή της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προς το υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητάει να μην κοπούν οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων για τις ημέρες της απεργίας τους, γιατί μετά υπερεργάστηκαν όπως αναφέρεται στο έγγραφο (2) δεξιά (tanea.gr)

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθρο“Ζούμε Μαζί”: Και ο Γιώργος Παπακώστας με τον Απόστολο Κόντο
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Φωτορεπορτάζ από την γιορτή της ακαδημίας βόλεϊ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.