Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: “Επίθεση” από κουνούπια… προβλέπεται για το καλοκαίρι!!!

0

koynoypia-filadelfeia1Το Fx εδώ και τέσσερα χρόνια με συνεχόμενα ρεπορτάζ αλλά και με απευθείας συζητήσεις με τους αρμοδίους, επισημαίνει κάθε χρόνο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους καλοκαιρινούς μήνες από τα κουνούπια.

Τις περισσότερες φορές –εκτός από το 2013- οι ψεκασμοί έχουν γίνει πολύ αργά, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση να γίνετε εφιαλτική για τους κατοίκους της πόλης μας.

Ειδικά πλησίον του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και στις περιοχές δίπλα στα ποτάμια του Κηφισού & Ποδονίφτη, η κατάσταση είναι ανυπόφορη.
Και μην ξεχνάμε πως ο ιός του Νείλου αλλά και άλλες μολυσματικές ασθένειες μεταδίδονται από τα κουνούπια…

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς: Το φετινό καλοκαίρι και ύστερα από έναν ήπιο χειμώνα, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες την άνοιξη και αρκετές βροχοπτώσεις, δεν αποκλείεται οι οχλήσεις από τα κουνούπια να διαμορφωθούν σε υψηλά επίπεδα…

Οπότε θα πρέπει η νυν διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μεριμνήσει έτσι ώστε οι ψεκασμοί να γίνουν σε σωστό χρόνο και με τα σωστά φάρμακα.
Στα φάρμακα θα πρέπει να αξιολογείται η αποτελεσματικότητά τους, η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, η ενδεχόμενη ανθεκτικότητα που αναπτύσσουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών σε αυτά αλλά και η επίδρασή τους σε οργανισμούς που συνιστούν φυσικούς εχθρούς των κουνουπιών.

 

Προηγούμενο άρθροO ετήσιος Χορός του 1ου Δημοτικό Ν.Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη)
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ – Μελισσανίδης: «Τι θέλουν; Να σηκωθώ να φύγω;»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.