Εξορμήσεις για το Σαββατοκύριακο στη φύση

0

028

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ – ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΤΟ – ΖΑΧΛΩΡΟΥ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ – ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

Iσως μια από τις ομορφότερες εξορμήσεις για Σαββατοκύριακο στη φύση! Μόνοι ή ακόμα καλύτερα με παιδιά , στο φαράγγι του Βουραϊκού θα νιώσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα από τις πανέμορφες εικόνες Ελληνικής γής. Η εκδρομή αυτή θα συγκινήσει ιδιαίτερα τα παιδιά, μια που το τρένο από μόνο του αποτελεί μεγάλη εμπειρία για αυτά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον  οδοντωτό.

Τυπώστε λοιπόν την Ιστορία του τρένου και διαβάστε την κατά τη διαδρομή από Διακοπτό μέχρι  Ζαχλωρού ή Καλάβρυτα. Οι πιό τολμηροί μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι του Βουραϊκού με τα πόδια (ακολουθώντας τις οδηγίες) γεμίζοντας οξυγόνο αλλά και τις κάρτες μνήμης των φωτογραφικών μηχανών.
Κάτι πολύ σημαντικό: Στην εκδρομή αυτή δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο! (λεπτομέρειες, inside).
Θυμηθείτε: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Ξεκινήστε και από Πάτρα, Κόρινθο, Ρίο, Ναύπακτο…

dsc9054

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ

ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ – ΚΥΡΙΑΚΙ – ΖΕΡΙΚΙ – ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Μία εκδρομή που προτείνεται τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές αποδράσεις από την Αθήνα (και όχι μόνο). Είτε σαν μονοήμερη εκδρομή, είτε σαν απόδραση διημέρου θα σας καταπλήξει με το χρώμα του τοπίου, αλλά και το πλήθος των επιλογών δραστηριοτήτων που προσφέρονται. Από off-road διαδρομές, μέχρι πεζοπορία, paintball, ορεινό ποδήλατο και μηχανάδα. Μην ξεχνάτε ότι και η Αράχωβα με τις πίστες σκι του Παρνασσού είναι μια αναπνοή κοντά.
Ομως πόσοι έχουν κάνει σκί σε ποτάμι?
Αν πάρετε και τα παιδιά μαζί, μην ξεχάσετε την μπάλα ποδοσφαίρου. Ο χώρος αναψυχής Αρβανίτσας δεν προσφέρεται μόνο για πικ – νικ, παϊδάκια και κόκκινο κρασί, αλλά και για μπάλα μπάλα μπάλα…

imgp2149_0

ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο, πριν καν φτάσουμε στο Λαύριο, βρίσκεται ο οικισμός του Αγίου Κωνσταντίνου σε μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία.Ιδανικός χώρος για μονοήμερη εκδρομή στο βουνό με πλήθος επιλογών για δραστηριότητες. Καταπράσινο περιβάλλον (σπάνιο πλέον για την ταλαίπωρη Αττική), απόλυτη ηρεμία, και χώρος αναψυχής με ξύλινους πάγκους, έτοιμους να φιλοξενήσουν το πιο νόστιμο πικ νικ σας.

Ποδήλατο, περπάτημα, ποδόσφαιρο, εξερεύνηση στο δάσος, φωτογράφιση, είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει σ’ αυτό το καταπράσινο περιβάλλον.Κρυμένα πέτρινα πηγάδια με μυστήριες σκαλιστές περιγραφές, πετρώματα με πολύχρωμους σχηματισμούς, και πλήθος εκπλήξεων περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές. Απαραίτητη η φωτογραφική μηχανή.

ΠΗΓΗtwodaysoff.gr
Προηγούμενο άρθροΈνα δείγμα απο τα χειρότερα εξώφυλλα δίσκών
Επόμενο άρθροΛάμπρος Κωνσταντάρας: 13 Μαρτίου 1913 – 28 Ιουνίου 1985
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.