Εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τη σεξουαλικότητα

Το σώμα μου, τα δικαιώματά μου

0

index

Στο Νεπάλ περισσότερο από μισό εκατομμύριο γυναίκες υποφέρουν από μια πάθηση που λέγεται «πρόπτωση μήτρας», λόγω της συνεχούς εγκυμοσύνης και της σκληρής εργασίας. Εκεί, πολλά κορίτσια εξαναγκάζονται να παντρευτούν σε παιδική ηλικία. Από εκείνη την περιοχή η Διεθνής Αμνηστία σηματοδότησε την παγκόσμια εκστρατεία της με τίτλο «My Body My Rights – Το Σώμα Μου Τα Δικαιώματά μου».

Η εκστρατεία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν και να απαιτήσουν το δικαίωμά τους να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, το σώμα τους, τη σεξουαλικότητά τους, καθώς και τον τρόπο αναπαραγωγής που θα επιλέξουν, χωρίς αυτά να υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο, αλλά και χωρίς φόβο, εξαναγκασμό ή διακρίσεις.

Ο Σαλίλ Σετί, Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, χαρακτήρισε «αδιανόητο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα ορισμένες χώρες εξακολουθούν να παραβλέπουν τους γάμους παιδιών και το συζυγικό βιασμό, ενώ άλλες απαγορεύουν τις εκτρώσεις, το σεξ εκτός γάμου, αλλά και την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα, τα οποία μπορεί να τιμωρούνται ακόμα και με θάνατο». Και κάλεσε τα κράτη «να αναλάβουν θετική δράση, η οποία δεν μετουσιώνεται μόνο σε απαλλαγή από καταπιεστικούς νόμους, αλλά και σε προστασία των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με την πληροφόρηση, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες και τον τερματισμό της ατιμωρησίας για τη σεξουαλική βία».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεθνής Αμνηστία:

150 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 ετών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
142 εκατομμύρια κορίτσια είναι πιθανό να παντρευτούν σε παιδική ηλικία έως το 2020
14 εκατομμύρια έφηβες γεννούν κάθε χρόνο, ως αποτέλεσμα εξαναγκαστικού σεξ και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης
215 εκατομμύρια γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη, παρόλο που θέλουν να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν την απόκτηση παιδιών
Η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι σήμερα παράνομη σε τουλάχιστον 76 χώρες, 36 από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Διεθνής Αμνηστίας θα παρουσιάσει εκθέσεις που αφορούν την κατάσταση σε διάφορες χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα, κορίτσια στο Μαγκρέμπ που εξαναγκάζονται να παντρευτούν τους βιαστές τους, γυναίκες και κορίτσια στο Ελ Σαλβαδόρ που δεν τους επιτρέπεται να κάνουν έκτρωση ακόμα και εάν απειλείται η υγεία τους ή η ίδια τους η ζωή, κορίτσια στη Μπουρκίνα Φάσο που εξαναγκάζονται σε εγκυμοσύνη και τοκετό σε πολύ μικρές ηλικίες.

ΠΗΓΗathensvoice.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! Συνωστισμός στα σεμινάρια πορνείας
Επόμενο άρθρο“Δύναμη Πολιτών”: Ανακοίνωσε 15 νέους υποψηφίους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.