Η αξιοποίηση του Ελληνικού θα τονώσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα

0

elliniko

Θετικά βλέπει την αξιοποίηση του Ελληνικού το πρακτορείο Bloomberg χαρακτηρίζοντάς την ως μια από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως εάν η ελληνική κυβέρνηση τα καταφέρει τότε θα επιστρέψει  εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Το πρακτορείο ζητά από έγκριτους αναλυτές να παραθέσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αξιοποίησης ενός ακινήτου που είναι τριπλάσιο σε μέγεθος από το πριγκιπάτο του Μονακό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αξιοποίηση του Ελληνικού θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα.

Ακόμη και αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να πουλήσει σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που επιθυμεί, θα δημιουργηθούν σημαντικές εξωτερικές οικονομίες από την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων, με το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής να έχει οριστικοποιήσει συμφωνίες ύψους 4 δισ. ευρώ και έχει εισπράξει 2,6 δισ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για την αποτυχία να εξασφαλίσει κάποια προσφορά για το εθνικό μονοπώλιο φυσικού αερίου, παρά τις προσδοκίες ότι η ρωσική Gazprom θα πλειοδοτούσε.

ΠΗΓΗdealnews.com
Προηγούμενο άρθροH μπίζνα του έρωτα: τα νούμερα πίσω από τον Άγιο…
Επόμενο άρθροΟι δηλώσεις του Κλούνεϊ κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.