Με επιτυχία και τον Φίλιππος Τσαλαχούρη, έληξαν «Οι Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ»

0

222Με επιτυχία έληξε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, η σειρά των διαλέξεων με τίτλο «Οι Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ». Ομιλητής ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, που εκτός από ταλαντούχος συνθέτης λόγιας μουσικής (κλασσικής), είναι και εκπληκτικός στο να συναρπάζει το κοινό του. Με γλαφυρό τρόπο και παρουσίαση σπάνιων φωτογραφιών, γνώρισε  στο ακροατήριο τον μεγάλο Σμυρνιό συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη. Εξήγησε πως έφθασε να γίνει μουσικός και ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι επιρροές, που τον οδήγησαν να γίνει ο ιδρυτής της Εθνικής μας Μουσικής Σχολής.

Το ΠΠΙΕΔ, θεωρεί μεγάλη τιμή την συμμετοχή του Φίλιππα Τσαλαχούρη  στις «Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ» καθώς είναι ένας διεθνώς γνωστός συνθέτης, που έργα του   παίζονται σ’ όλον τον κόσμο, από Ουκρανία μέχρι ΗΠΑ και από Ουρουγουάη μέχρι Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κ.α.

Εκτός του επιμορφωτικού έργου των διαλέξεων από τις «Δευτέρες του ΠΠΙΕΔ», προέκυψε ένα πρόσθετο μη αναμενόμενο όφελος. Πολλοί από το ακροατήριο, εκτιμώντας τις ειλικρινείς προσπάθειες δραστηριοποίησης του ΠΠΙΕΔ,  προσφέρθηκαν να έρθουν αρωγοί στο έργο του και μάλιστα χωρίς κανείς να τους το  ζητήσει. Αποτέλεσμα αυτής της προσφοράς ήταν :

  1. Ο μηχανικός κος Ιωάννης Γερμακόπουλος με δικά του έξοδα, επίβλεψη και διάθεση μάστορα, να στεγανοποιήσει την στέγη του ΠΠΙΕΔ και να σταματήσει  το χρονίζων πρόβλημα εισροής όμβριων υδάτων στο μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.
  2. To Studio “Cinitron” του κου Μπ. Βαρούτη, να διαθέσει στις περισσότερες των διαλέξεων, τηλεοπτικό και φωτογραφικό συνεργείο, για την σχετική οπτικοακουστική καταγραφή.
  3. Η διαφημιστική και εκδοτική εταιρία “twinspro” του κου Ιωάννη Βράιλα, να αναλάβει την εκτύπωση 2.700 δίπτυχων εγχρώμων χριστουγεννιάτικων  προσκλήσεων, για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το ΠΠΙΕΔ για τα παιδιά.

 

Το ΠΠΙΕΔ ευχαριστεί τους ανωτέρω καθώς και όλους αυτούς που είχαν τη διάθεση να προσφέρουν. Η προσφορά σε περίοδο κρίσης και μάλιστα αυτοβούλως, δείχνει την εμπιστοσύνη των πολιτών που αποκτά επιτέλους ένας δημόσιος οργανισμός, σ’ ένα αφιλόξενο και εν πολλοίς εχθρικό κράτος.

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις του ΠΠΙΕΔ, δεν απασχολούν κανένα υπάλληλο και δεν έχουν κανένα κόστος.

Η δράση συνεχίζεται με νέο κύκλο εκδηλώσεων που έχουν ως τίτλο «Χριστούγεννα –  Πρωτούγεννα πρώτη γιορτή του Χρόνου» και απευθύνονται σε παιδιά.

 

Με εκτίμηση

Σπύρος Καβακόπουλος

Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων | Εκδηλώσεις για επαγγελματικές δυνατότητες στην Μ. Βρετανία
Επόμενο άρθροΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ από τους Μικρασιάτες Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.