“Λευκή Νύχτα” το Σαββάτο στο κέντρο της Αθήνας…

0

lefki-nyxtaΟ θεσμός της «Λευκής Νύχτας» κάνει και στην Αθήνα την εμφάνισή του.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων τα καταστήματα του κέντρου θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων παρατείνεται μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η αναζωογόνηση της πρωτεύουσας και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εμπόρους να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Μάλιστα παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές.

Ωστόσο τη «Λευκή νύχτα» δεν αντιμετωπίζουν θετικά οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Όπως υποστηρίζουν είναι «παράνομη και ανήθικη απέναντι στους υπαλλήλους».

Ο δήμος Αθηναίων θα συμμετέχει στη διοργάνωση με εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις 5 το απόγευμα.

Μέχρι τις 11 το βράδυ θα παραταθεί και η λειτουργία ορισμένων μουσείων (Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα, Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 10-12 και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, Διογένους 1-3, Πλάκα).

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Από Γενάρη τα… σπουδαία
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 2.000 ανέργους νέους…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.