Κ.Ζούβελου: Η πόλη μας σήμερα…

0
Της Κατερίνας Ζούβελου
Της  Κατερίνας Ζούβελου
Της Κατερίνας Ζούβελου

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μία πόλη που μπορούμε να πούμε ότι έχει  προσεγμένη αρχιτεκτονική. Με αναπαλαιωμένα προσφυγικά στο κέντρο της και χαμηλό συντελεστή δόμησης. Είναι ένα «αρχοντικό μέρος», με αρώματα και αναμνήσεις από μια άλλη εποχή που μας δίνει την αίσθηση μιας σμυρνέϊκης βεγγέρας. Ένας αληθινός “παράδεισος” με 480 στρέμματα Άλσους, με άφθονο πράσινο και δέντρα, με πλακόστρωτα στενά δρομάκια και αναπαλαιωμένα αρχοντικά σπίτια, γεμάτα από μνήμες  και γεύσεις από την μικρασιατική κουλτούρα.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο στην περιοχή μας παρατηρείται μία σημαντική ανάπτυξη κυρίως στον εμπορικό τομέα. Έτσι δίνεται η επιλογή στους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους με έναν απλό περίπατο δίπλα στο σπίτι τους. Είτε αυτό είναι οι κοινωνικές δραστηριότητες τους, είτε τα καθημερινά ψώνια τους, ακόμα και ο χειρισμός των οικονομικών υποχρεώσεων τους. Η Νέα Φιλαδέλφεια πλέον θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα σχεδόν αυτόνομο κομμάτι της Αθήνας. Οι χώροι εστίασης ολοένα και αυξάνονται, μικρά αλλά και μεγάλα μαγαζιά κάνουν την εμφάνιση τους συνέχεια. Καφετέριες με ιδιαίτερο στυλ και ποιοτικό καφέ για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, μικρά μεζεδοπωλεία για το μεσημεριανό ουζάκι  αλλά και για το βραδινό μεζέ, καθώς και εναλλακτικές λύσεις με μαγαζιά που φιλοξενούν τοπικά και όχι μόνο συγκροτήματα για μια διαφορετική και ευχάριστη  έξοδο!

Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει όλα τα γούστα. Έχει γίνει πλέον σημείο συνάντησης για όλες τις γύρω περιοχές και όχι μόνο! Μην ξεχνάμε βέβαια την πολυτέλεια που προσφέρει η περιοχή,  κάνοντας ανέξοδα μια βόλτα στο πανέμορφο άλσος αλλά και στον πεζόδρομό του που μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και το απέραντο πράσινο που λείπει τόσο πολύ από τη καθημερινότητα μας.

Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό που έχει η Νέα Φιλαδέλφεια είναι πως οι κάτοικοι έχουν όλες τις υπηρεσίες στα πόδια τους. Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες κτλ, βρίσκονται τόσο κοντά στο κέντρο της πλατείας που πολύ εύκολα συνδυάζεται με έναν μικρό αλλά αναζωογονητικό περίπατο στην καταπράσινη Νέα Φιλαδέλφεια και τα στενά της!

Με λίγα λόγια  όλα όσα χρειάζεται ένας ανεπτυγμένος Δήμος που σέβεται τους κατοίκους  του! Πράγματα που θα ζήλευαν οι κάτοικοι πολλών άλλων δήμων της χώρας μας, τόσο στην επαρχία όσο και σε αστικά κέντρα…

 

Προηγούμενο άρθροΤο Party της “ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”. (Φωτορεπορτάζ)
Επόμενο άρθροΤριχόπτωση: Αλήθειες και… τρίχες!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.