Επτά νεκροί στην Αργεντινή από τις λεηλασίες

0

argentina

Επτά νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των βίαιων επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν χτες και σήμερα, κατά τη διάρκεια λεηλασιών σε επαρχίες της βόρειας Αργεντινής όπου οι αστυνομικοί απεργούν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Έχουμε τέσσερις νεκρούς: τρεις πολίτες, για τους οποίους πιστεύουμε ότι έπαιρναν μέρος στις λεηλασίες, και έναν αστυνομικό ηλικίας 35 ετών», δήλωσε πηγή στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Τσάκο (βορειοανατολική Αργεντινή).

Στην επαρχία Χουχούι (βόρεια), «υπήρξαν δύο νεκροί: ένας στην πόλη Σαν Πέδρο και ένας άλλος στο Πέρικο», ανέφερε άλλη πηγή στις τοπικές αρχές της επαρχίας αυτής. Ένας έβδομος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην επαρχία Τουκουμάν (βόρεια).

Γενικότερα, από την απεργία των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα έχει ξεσπάσει ένα κύμα βίας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα συνολικά εννέα νεκρούς, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.

Το φαινόμενο ξεκίνησε από την Κόρδοβα (κέντρο) την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε πόλεις των επαρχιών Έντρε Ρίος και Μπουένος Άιρες. Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανεμφανίζεται στην Αργεντινή από το τέλος της δεκαετίας του 1980.

Η απεργία των αστυνομικών περίπου δέκα επαρχιών, με το αίτημα υψηλότερων μισθών, δεν αφορά την ομοσπονδιακή αστυνομία.

argentina2
(paraskhnio.gr)

Προηγούμενο άρθροΣτις 18 και 25 Μαΐου οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΒούλιαξε σήμερα στο λιμάνι της Ρόδου το πλοίο Nour M
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.