Γιατί ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας κρατάει μακριά από το σεξ

0

sex -pc

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που παρουσιάζει το BBC, τα οικονομικά προβλήματα και η ενασχόλησή μας με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, “ισοπεδώνουν” την σεξουαλική μας ζωή και όχι μόνο.

Τα περισσότερα ζευγάρια ηλικίας 16 έως 44 ετών, καταφεύγουν πολλές φορές στην ηλεκτρονική πορνογραφία, ως υποκατάστατο του σεξ. Επιπλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, ενώ ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων, και για τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί.

Οι τάσεις αυτές που αποτυπώνονται στην έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 15.000 Βρετανών, δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 44 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από πέντε φορές το μήνα (4,9 φορές για τους άνδρες και 4, 8 φορές για τις γυναίκες).

Την περίοδο 1999-2002, η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία δήλωνε ότι έκανε σεξ τουλάχιστον έξι φορές το μήνα. Στην έκθεση τους, οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανθρώπων.

Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Καθ Μέρσερ, από το Πανεπιστήμιο “University College London”, υποστηρίζει, πως, σήμερα , οι άνθρωποι ανησυχούν για την δουλειά τους και για τα χρήματα. Δεν έχουν διάθεση για σεξ. Εκτός από τους προβληματισμούς τους για την οικονομική τους κατάσταση, οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία.

“Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την προηγμένη τεχνολογία η οποία βρίσκεται πίσω από αυτή την τάση. Οι άνθρωποι έχουν υπολογιστές, κινητά τα οποία τα… πηγαίνουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί χρησιμοποιούν το Twitter και το Facebook και απαντούν σε γραπτά μηνύματα αντί να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους”, υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης.
(thebest.gr)

Προηγούμενο άρθροTo πιο φωταγωγημένο σπίτι στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κοζάνη- Οργιο από Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια [εικόνες]
Επόμενο άρθροΓυμναζόμαστε με την Χριστίνα Πάζιου : Καυτό φωτογραφικό υλικό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.