ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνέντευξη με τον Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κοντογιάννη!

0

kontogiannhs-fxnews-Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κοντογιάννης.

Μιλά για τις δημοτικές εκλογές, την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και πολλά άλλα…

 Διαβάστε την συνέντευξη:

Κ. Κοντογιάννη θα ξεκινήσουμε με μία καθαρά πολιτική ερώτηση. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία; Διότι πάντα και εκτός των άλλων, πρέπει να συνυπολογίζουμε και την  «μεταβλητή» ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική εξίσωση.

Η Ελλάδα ακολουθεί ένα πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της, το οποίο τυπικά λήγει το 2016, τότε δηλαδή που ολοκληρώνεται η τετραετία. Θα ήταν λάθος η προσφυγή σε εκλογές νωρίτερα από τη λήξη της θητείας της παρούσης Βουλής. Οι εκλογές, με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, το πιθανότερο θα προκαλέσουν πολιτική αβεβαιότητα και κυβερνητική αστάθεια.  Και η χώρα δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια. Απαιτείται κυβερνητική σταθερότητα και πολιτική ηρεμία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, και καταλαβαίνετε ότι αυτό θα γκρέμιζε ό,τι και όσα έχουμε οικοδομήσει μέχρι σήμερα.  Όσον αφορά αυτό που αποκαλέσατε «μεταβλητή ΠΑΣΟΚ», θεωρώ ότι ο χρόνος και όσα θετικά προκύψουν από την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, θα δώσουν τη δυνατότητα ανασύνταξης των δυνάμεων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο ώστε να εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

 Όμως είναι δεδομένο ότι σε 5 μήνες περίπου έχουμε μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιος είναι ο στόχος του κόμματός σας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι να εκλεγούν οι καλύτεροι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες γιατί με αυτούς η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί την επομένη των εκλογών για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Από την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν κάθε τοπική κοινωνία θα έχουμε ουσιαστικό κέρδος και όχι από το αν πρόσκαιρα πανηγυρίσουμε επειδή εξελέγη ο ένας ή ό άλλος κομματικός φίλος.

 Πιστεύετε ότι οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές θα έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα ή οι δημότες θα πρέπει να εστιάσουν κατά κύριο λόγο στα πρόσωπα και στις προτάσεις που αυτά παρουσιάζουν για τις τοπικές κοινωνίες;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ήλθε η ώρα να αφήσουμε τις κομματικές ταμπέλες έξω από την αυτοδιοίκηση. Γιατί ένα κόμμα- και μάλιστα υπό τις σημερινές συνθήκες- θα πρέπει να επιβάλει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κάποιο εκλεκτό κομματικό στέλεχος, το οποίο, όμως, δεν έχει σχέση με την αυτοδιοίκηση ή είναι πασιφανές ότι δεν έχει τις δυνατότητες που χρειάζονται στο συγκεκριμένο χώρο; Δεν είναι προτιμότερο να επιλέξουμε τους καλύτερους, τους αξιότερους, που θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στη επίλυση των προβλημάτων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης; Το να προσπαθήσει κανείς να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι λάθος γιατί αλλιώς ψηφίζεις πλέον για δήμαρχο και περιφερειάρχη και αλλιώς για κυβέρνηση.

 Από τις ευρωεκλογές όμως μπορεί κάποιος να εξάγει συμπεράσματα…

Σαφώς, αν και στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή η ψήφος, κυρίως γιατί δεν υπάρχει το κυβερνητικό διακύβευμα. Αν οι εκλογές ταυτισθούν με τη συνέχιση διακυβέρνησης της χώρας από το παρόν σχήμα ή όχι, λάβουν δηλαδή διλημματικό χαρακτήρα, τότε θα λάβουν άλλον χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο όμως θεωρώ ότι θα ήταν λάθος, αφού η χώρα και η οικονομία χρειάζεται, όπως σας είπα, πολιτική ηρεμία και σταθερότητα. Και φοβούμαι ότι αν ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, θα χρειασθούν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να μπορέσει να σχηματισθεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την πατρίδα μας την συγκεκριμένη περίοδο.

 Αυτή την περίοδο όσον αφορά τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, το βασικό θέμα συζήτησης είναι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Θεωρείτε ότι τέτοιου είδους μεγάλα έργα είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών;

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με την περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Πέρα όμως από αυτό πιστεύω ότι μόλις κατασκευασθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο, όπως τουλάχιστον έχει παρουσιασθεί, αναμένεται να αποτελέσει στολίδι όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, εκτιμώ ότι με τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα αναπτύσσονται σε αυτό, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και προβολή στην περιοχή.

 Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα ενόψει και των εορτών, σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που βιώνουν μία οικονομικά δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει «φως» στον ορίζοντα; Μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο αύριο;

Ναι. Νομίζω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε. Ο ελληνικός λαός με τις αιματηρές θυσίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, έβαλε τα θεμέλια για να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα που θα είναι σεβαστή στο διεθνές στερέωμα και δεν θα περιφέρεται ως  επαίτης χάνοντας την αξιοπιστία της. Ο αγώνας που κάνουμε και όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα μας έδωσαν και πάλι τη χαμένη αξιοπιστία μας. Δεν αρκεί όμως αυτό. Μέχρι σήμερα βάζαμε τα θεμέλια. Τώρα πρέπει να οικοδομήσουμε και κάθε πετραδάκι που θα βάζουμε θα δίνει πολλαπλασιαστικό όφελος στον ελληνικό λαό. Στο χέρι μας είναι να προχωρήσουμε με ταχύτερα βήματα ώστε και την ανάπτυξη να επιτύχουμε αλλά και την ανεργία, που έχει εξελιχθεί σε εθνικό πρόβλημα, να καταπολεμήσουμε.

 Υπ’ αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι το 2014 θα είναι καθοριστική χρονιά για τη χώρα.

 

Προηγούμενο άρθροΤα κριτήρια της κινητικότητας για 3.708 υπαλλήλους – το έγγραφο του ΥΠΕΣ για τους 272 δήμους
Επόμενο άρθροΔ. Παιανίας: 45 προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.