Αλληλεγγύη είναι η λέξη κλειδί…!!!

0
Γράφει ο Ιωάννης Νοταράς
Γράφει ο Ιωάννης Νοταράς

Γράφει ο Ιωάννης Νοταράς

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου πλησιάζει. Τα Χριστούγεννα ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Ειδικά (και) φέτος, που οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε δυσάρεστη κατάσταση, πρέπει να φροντίσουμε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο τις μέρες των εορτών.

Θυμάμαι, παλιότερα, όταν πηγαίναμε ακόμα σχολείο είχαμε μια απίστευτη ευτυχία όταν έρχονταν τα Χριστούγεννα, ξεχυνόμασταν οικογενειακώς στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια. Βάζαμε τα χοντρά μας τα ρούχα και κάναμε βόλτες στην Ερμού, στην Αιόλου, στην Αγίου Μάρκου μέχρι να βγάλουμε κάλους στα πόδια και φουσκάλες στις πατούσες μας. Φεύγαμε από το σπίτι για να πάρουμε στον τάδε ένα δώρο, στον δείνα ένα άλλο συμβολικό, στα αγαπημένα μας πρόσωπα κάτι πολύ καλό και πάει λέγοντας. Όταν τα χρόνια πέρασαν και ενηλικιωθήκαμε, κάθε απόγευμα ξεπορτίζαμε για να πιούμε ένα ζεστό καφεδάκι μαζί με έναν φίλο μας στο αγαπημένο μας στέκι και το βράδυ όλο και κάτι θα συνέβαινε, κάποια γιορτή, κάποιο πάρτι, κάτι που μας έβαζε σε ένα αλλοτριωμένο εορταστικό κλίμα.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν άρδην. Και φέτος νιώθεις αμήχανα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχεις να πληρώσεις ακόμα πέντε φόρους μέχρι το τέλος του έτους, σου ήρθαν τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκινητάκι σου, που συνεχώς κάτι έχει και σου έχει «φάει» σε λάδια, πλυσίματα, ξύδια και δεν συμμαζεύεται. Σκέφτεσαι την δουλειά σου και το άγχος σου μήπως την χάσεις. Θέλεις να αλλάξεις σπίτι, αλλά δεν είσαι πολύ σίγουρος εάν μπορείς να ανταπεξέλθεις στο ενοίκιο. Φοβάσαι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να φύγεις από το παιδικό σου δωμάτιο γιατί σκέφτεσαι την στιγμή που ίσως γυρίσεις με το κεφάλι κάτω και την τσέπη άδεια στην οικογενειακή θαλπωρή και τα …γεμιστά της μαμά σου!!! Για δώρα; Ούτε συζήτηση, ούτε καν νύξη. Έχεις «διαπραγματευτεί» με τους φίλους, συγγενείς και αγαπημένο-η σου την τιμή του δώρου και καταλήξατε ότι η αγάπη μεταξύ σας δεν θέλει υλικές αποδείξεις, οπότε πάπαλα κι αυτό. Οι πολλές έξοδοι έχουν κοπεί. Όσο για τα ταξιδάκια, άστα άλλη φορά… Άλλωστε, ακόμα θα θυμάσαι το προπέρσινο μποτιλιάρισμα της επιστροφής στην πόλη από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου. Η κρίση μπορεί να έχει αγγίξει για τα καλά την πόρτα μας και μας αφορά άμεσα, ωστόσο, μην απογοητεύεσαι. Σκέψου τα θετικά της νέας αυτής χριστουγεννιάτικης σεζόν. Αλληλεγγύη είναι η λέξη κλειδί και φυσικά όχι αυτή που δείχνουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αδύναμες χώρες του ευρώ.

Είναι αναγκαία η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς. Αφουγκράζομαι την αγωνία των πολιτών και των επιχειρηματιών του δήμου μας και προτείνω την στήριξη των τοπικών αγορών και προϊόντων που παράγονται, μεταποιούνται και διακινούνται από τους συνδημότες μας. Στηρίζοντας και προτιμώντας τις τοπικές αγορές, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας των δικών μας ανθρώπων, ενισχύουμε την τοπική οικονομία, δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, ενισχύουμε έμπρακτα την τοπική αγορά. Είναι δίπλα μας. Συμφέρει. Δεν χάνουμε χρόνο. Ενισχύουμε την ανάπτυξη του τόπου μας. Πρέπει και μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας από τις επιχειρήσεις του δήμου μας. Έτσι βοηθάμε την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Αυξάνουμε την απασχόληση, αναπτύσσουμε την οικονομική δραστηριότητα. Στις τοπικές αγορές μας βρίσκεις όλα τα προϊόντα, που σου χρειάζονται σε άριστη ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές.

Tελειώνοντας οι άνθρωποι που έχουν καταστήματα δίπλα μας είναι οι γείτονές μας, οι φίλοι μας, οι άνθρωποι που έχουμε το θάρρος να τους χτυπήσουμε την πόρτα σε μία ανάγκη μας. Βοηθήστε τους και θα μας το ανταποδώσουν…!

Το άρθρο δημοσιεύεται στο τ. Δεκεμβρίου του Fx-news

Προηγούμενο άρθροΔήλωναν άνεργοι και θησαύριζαν διοργανώνοντας όργια
Επόμενο άρθροΔωρεάν πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για φοιτητές και αποφοίτους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.