1ο Λύκειο Ν.Φ.: 40 χρόνια μετά το πολυτεχνείο…

0

polyteΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης  40 χρόνων από την επέτειο του Πολυτεχνείου (1973-2013)  και μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη μας , κου Γεράσιμου Μαραβέγια, σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, μας τίμησε με την παρουσία του, την ομιλία του και το διάλογο που είχε με τα παιδιά,  ο τότε εκφωνητής του Πολυτεχνείου, Δημήτρης Παπαχρήστος, ο εκφωνητής του 12“αδέλφια μας στρατιώτες” , ο άνθρωπος που απήγγειλε  τον Εθνικό Ύμνο λίγη ώρα πριν το τανκ της χούντας γκρεμίσει την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου. Ένας από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές που δεν εξαργύρωσε ποτέ την τότε δράση του!

Έτσι και μετά την επίσκεψη  των παιδιών, την Παρασκευή 15/11/2013, στο Πολυτεχνείο και την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του, έκλεισε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του σχολείου προς τιμήν των αγώνων των φοιτητών που εξεγερθήκαν κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων  και ιδιαίτερα το Δημήτρη Παπαχρήστο.

 Με τιμή,

Για το Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων

του 1ου Γ.Ε.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γραμματέας

Γιώργος Ανεμογιάννης                                                                              Κώστας Καλλιώρας

Προηγούμενο άρθρο«Δημοτικό Συμβούλιο για το γήπεδο της Α.Ε.Κ.»
Επόμενο άρθροΓιατί επιλέχθηκε η σημερινή μέρα για τον αγώνα της Εθνικης;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.