Σεμινάριο: Εισαγωγή στη Δημιουργία Δυναμικών Websites με PHP και χρήση WordPress CMS

0

wordpress_websitesΤο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Κατάρτισης με τίτλο «Εισαγωγή στη Δημιουργία Δυναμικών Websites με PHP και χρήση WordPress CMS».
Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας, Πρόεδρος Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας και Emeritus Professor of Purdue University, USA, κ. Ηλίας Χούστης.

Σκοπός του προγράμματος:

Η ευρεία διάδοση του Διαδικτύου και οι πολλαπλές χρήσεις του στη σύγχρονη καθημερινότητα, καθιστούν αναγκαία τη γνώση βασικών τεχνικών για τη δημιουργία μιας αξιοπρεπούς δικτυακής παρουσίας. Σκοπός είναι να παρασχεθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα το οποίο να διευρύνει το φάσμα δεξιοτήτων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη δημιουργία δυναμικών websites με WordPress, αλλά και να εκπαιδεύσει άτομα χωρίς τεχνικές γνώσεις που έχουν σαν στόχο να προβάλλουν την επιχείρησή τους μέσω του Διαδικτύου.

Το μάθημα διδάσκει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες της πλατφόρμας στους εκπαιδευόμενους με μια παράλληλη εισαγωγή στα βασικά στοιχεία της PHP που είναι απαραίτητα για την προσαρμογή Προτύπων, μέσα από μία σειρά 10 εκπαιδευτικών ενοτήτων οι οποίες καλύπτουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει την ανάπτυξη ιστοτόπων βασισμένων στο WordPress. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο προσωπικό website στα πλαίσια ατομικής εργασίας.

Η ύλη του προγράμματος “Εισαγωγή στη Δημιουργία Δυναμικών Websites με PHP και χρήση WordPress CMS” περιλαμβάνει:

ΜΑΘΗΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

1 ο και
2ο

Πρώτη γνωριμία με το WordPress

3 ο και
4ο

Εισαγωγή στη MySQL. Εγκατάσταση web application server, DB server, WordPress

5 ο και
6ο

Οργάνωση, Διαχείριση και Επεξεργασία Περιεχομένου

7 ο και
8ο

Διαχείριση Μενού, Αρχικής Σελίδας, Μονάδων

9 ο και
10ο

Διαχείριση Χρηστών, Ρόλων και Δικτύου

11 ο και 12ο

Εγκατάσταση και παραμετροποίηση Επεκτάσεων (Plugins)

13 ο και 14ο

Εισαγωγή στην PHP. Μεταβλητές, Τελεστές, Έλεγχος ροής προγράμματος. Συναρτήσεις

15 ο και 16ο

Εγκατάσταση, παραμετροποίηση και προσαρμογή (με PHP) Προτύπων (Templates)

17 ο και 18ο

Αγορά domain name, hosting και εγκατάσταση/μεταφορά σε απομακρυσμένο server

19 ο και 20ο

Εργασία: Δημιουργία προσωπικού Website

Στην τελευταία ενότητα, οι επιμορφούμενοι θα κληθούν να εκτελέσουν εργασία σε θέμα της επιλογής τους που θα καλύπτει όλες τις αναφερόμενες ενότητες.

Εκπαιδευτικό υλικό:

Με την εγγραφή τους οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο συνοδευτικό ηλεκτρονικό υλικό του προγράμματος (ηλεκτρονικά βιβλία, εγχειρίδια και το απαιτούμενο λογισμικό του προγράμματος), το οποίο διατηρούν ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Εξοπλισμός Εργαστηρίου:

Ο εξοπλισμός του Εργαστηρίου είναι επιτραπέζιοι υπολογιστές (Desktop Computers) με περιβάλλον Windows XP. Συγχρόνως, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των δικών τους συσκευών (φορητοί υπολογιστές).

Οι εκπαιδευόμενοι για τη πρακτική τους εξάσκηση θα χρησιμοποιούν λογισμικό, αποκλειστικά ανοιχτού κώδικα (open source), το οποίο θα διανεμηθεί με την εγγραφή τους στο πρόγραμμα. Το software περιλαμβάνει web application server, database server και τον πηγαίο κώδικα της πιο πρόσφατης έκδοσης του WordPress.

Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος: Τα μαθήματα διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην Τοπική Ακαδημία Cisco (Ιάσονος 10, 1ος όροφος, Bόλος, T.K. 38333).

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα: Φοιτητές ή απόφοιτοι των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ(ΤΕΕ), ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Προαπαιτούμενα: Για την παρακολούθηση του προγράμματος απαιτείται καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και βασικές δεξιότητες χρήσης H/Y.

Διάρκεια:

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 82 ώρες (περίπου 3 μήνες). Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν με τη συμπλήρωση των αντίστοιχων τμημάτων.

Πιστοποίηση παρακολούθησης: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι σπουδαστές, μετά από εξετάσεις πρακτικής και θεωρίας, λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής: Το συνολικό κόστος παρακολούθησης του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 410€. Το ποσό θα καταβληθεί σε δύο (2) δόσεις των 205€ (η 1η δόση με την εγγραφή και η 2η δόση στo ήμισυ της περιόδου του προγράμματος).

Περίοδος αιτήσεων: Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014.

Δικαιολογητικά αίτησης συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηevrantza@uth.gr ή να την υποβάλλουν αυτοπροσώπως στην Τοπική Ακαδημία Cisco (Ιάσονος 10, 1ος όροφος, Bόλος, T.K. 38333).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν στο πρώτο μάθημα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση συνοδευόμενη από φωτογραφία τύπου ταυτότητας
Απλή φωτοτυπία Ταυτότητας
Αποδεικτικό Τίτλων Σπουδών (απλή φωτοτυπία)
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Επιλογή καταρτιζομένων: Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

Δημήτριος Κουτσαυτίκης: dikoutsa@gmail.com
τηλ. 6975660577 (Δημήτριος Κουτσαυτίκης,  Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:00)
(newsedu.gr)

Προηγούμενο άρθρο«Μεταμορφώνεται» ο Εθνικός Κήπος
Επόμενο άρθροΤι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι αυτό το Σαββατοκύριακο;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.