«Παράδοση & Πολιτισμός» από το Δημιουργικό Εργαστήρι Lud Project των Κατηχητικών της Παναγίτσας

0

lud-projectΤο τμήμα Θεατρικής & Καλλιτεχνικής έκφρασης την Κυριακή 24/11 ολοκληρώνει την Πρώτη Θεματική: «Τέχνες».  Στο τελευταίο μάθημα της θεματικής θα ασχοληθούμε με την τέχνη της φωτογραφίας και την σχέση της με την τέχνη της ζωγραφικής μέσα απο μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, θα δραματοποιήσουμε τα comics που τα παιδιά έφτιαξαν και θα φτιάξουμε το πρώτο μεγάλο μας βιβλίο – ημερολόγιο για να κάνουμε μια “επανάληψη” τις τέχνες που γνωρίσαμε μέσα απο το παιχνίδι, τις δραστηριότητες και τις κατασκευές που κάναμε. (Αρχιτεκτονική, μουσική, χορός, Ποίηση, Κινηματογράφος, Γλυπτική, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Street Art, Κόμικς).
Την Κυριακή 01/12 εγκαινιάζουμε την Δεύτερη Θεματική μας: «Παράδοση & Πολιτισμός». Στόχος της θεματικής είναι μια προσέγγιση της παράδοσης και του πολιτισμού. Η γνωριμία με την λαϊκή  προφορική παράδοση, καθώς και με ποιήματα, τραγούδια, χορούς που είναι ευρέως γνωστά και δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους και την σημασία τους. Λόγω ότι η θεματική συνάπτει με τις χριστουγεννιάτικες ημέρες θα ασχοληθούμε ακόμα με την χριστούγεννιάτικη παράδοση.
Ενδεικτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων της Θεματικής είναι:
•    Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Παράδοση & Πολιτισμός: Χοροί και τραγούδια της παράδοσης μας, Γνωριμία με την Λαογραφία.
•    Κυριακή 8 Δεκεμβρίου
Παιχνίδια της Αρχαιότητας & Παραδοσιακά παιχνίδια (παιχνίδια του δρόμου, με κινήσεις, με μίμηση, με τόπι, με σχήματα, με πέτρες, βώλους και νομίσματα)
•    Κυριακή 15 Δεκεμεβρίου
Κατασκεύη χριστουγεννιάτικων κεριών και βάσεων με την παραδοσιακή τεχνική της ζύμης.
•    Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Δημιουργία Ημερολόγιων της χρονιάς και του δεύτερου μεγάλου βιβλίου ημερολογίου.
Οι συναντήσεις του τμήματος Θεατρικής & Καλλιτεχνικής Έκφρασης γίνονται Κάθε Κυριακή 04:30 μ.μ. – 06:00 μ.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Προηγούμενο άρθροSanta Claus Is Comin’ To Town
Επόμενο άρθροΚουκλοθέατρο στη Στρούγκα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.