Οι πλούσιοι της Πορτογαλίας, πιο πλούσιοι μέσα στην κρίση

0

portogalia

Κατά 16% αύξησαν τον πλούτο τους μέσα στο μνημονιακό 2013 οι 25 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το περιοδικό Exame. Συνολικά κέρδισαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, επιπλέον 16,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτοί οι 25 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Πορτογαλίας κατέχουν το 10% του ΑΕΠ, έναντι 8,4% το 2012. Ο πιο πλούσιος Πορτογάλος, ο επιχειρηματίας Αμέρικο Αμορίμ 79 ετών, διπλασίασε την περιουσία του σε ένα χρόνο. Εφτασε τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στην εταιρία του η οποία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως στην κατασκευή φελλών, και της πετρελαϊκής εταιρείας Galp Energia.

Στη δεύτερη θέση, o Αλεξάντερ Σοάρες ντος Σάντος, επίσης 79 ετών, στον οποία ανήκει η εταιρεία τροφίμων Jeronimo Martins και διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται, με 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, η οικογένεια Γκουιμάρες ντε Μέλο, στην οποία ανήκει ο όμιλος Jose de Mello.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, το 2011 το 17,9% του πληθυσμού της χώρας κινδύνευε να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας, ενώ το 8,6% υπέφερε από σοβαρές ελλείψεις. Μόλις πρόσφατα η πορτογαλική κυβέρνηση ψήφισε νέα μέτρα λιτότητας που μειώνουν ακόμη και συντάξεις των 600 ευρώ, κατά 10%.
(lifo.gr)

Προηγούμενο άρθροΑυτή την εβδομάδα στη Στρούγκα…
Επόμενο άρθροBINTEO: Η εκδίκηση της μαφίας, Τάισαν τα γουρούνια με… ζωντανό άνθρωπο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.