Μονοήμερη εκδρομή από τους Μικρασιάτες Φ.Χ.

0

EKDROMH-MIKRASIATESΟ Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας  «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ, ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, ΒΥΤΙΝΑ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013.

ΤΙΜΗ : 14 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ (ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ)

Πρόγραμμα:

  • Αναχώρηση στις 8 το πρωί από τη Νέα Φιλαδέλφεια  με ενδιάμεση στάση για καφέ στο Αρτεμίσιο.
  • Επίσκεψη στη Μονή Κερνίτσης κοντά στη Βυτίνα στο μοναστήρι και στην συνέχεια αναχώρηση για την Δημητσάνα η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων με καταπληκτική θέα στην πεδιάδα της Μεγαλόπολης και του Ταϋγέτου.
  • Επίσκεψη  στην περίφημη Δημόσια βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, η οποία βρίσκεται στην πλατεία του ναού της Αγίας Κυριακής. Η βιβλιοθήκη αποτελεί τη συνέχεια της Σχολής της Δημητσάνας ενώ σήμερα θεωρείται πρότυπο επαρχιακής βιβλιοθήκης. Είναι δανειστική βιβλιοθήκη και διαθέτει περίπου 35.000 τόμους βιβλίων  καθώς επίσης  φυλάσσονται και τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού μέσα σε ορειχάλκινη λάρνακα και η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα.
  • Επίσκεψη στο σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Έ το οποίο  έχει ανακαινισθεί και στεγάζει το εκκλησιαστικό μουσείο.
  • Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης  το οποίο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικά της Δημητσάνας δίπλα στο κεφαλάρι του Αϊ Γιάννη. Πρόκειται για ένα χώρο μέσα στον οποίο κατά την περίοδο της προβιομηχανικής εποχής λειτουργούσε ένα μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα που είχε ως κινητήρια δύναμή του το νερό από τις πηγές του Αϊ Γιάννη. Σήμερα, το συγκρότημα είναι πλήρως αναστηλωμένο ενώ  έγινε συντήρηση σε ένα μύλο, μια νεροτριβή, ένα ρακοκάζανο και ένα βυρσοδεψείο.
  • Αναχώρηση για την γραφική Στεμνίτσα με τα περίφημα αρχοντικά όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με καταπληκτική θέα και τζάκι (πλούσιο μενού με ειδική τιμή για τους εκδρομείς)  ή και για επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της, κατόπιν μέσα από μια κατάφυτη από έλατα διαδρομή ολοκληρώνουμε τον γύρο του Μαινάλου φτάνοντας στην Βυτίνα όπου θα κάνουμε την απογευματινή μας στάση για καφέ και ψώνια στην αγορά με τα παραδοσιακά προϊόντα της. Αναχώρηση για Αθήνα.

 Κρατήσεις θέσεων έως και Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 210 2516175 – 6974673634 – 6973695157 – 6938844998 – 6937085454

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   Χρήστος Τριανταφύλλου                                                                      Κωνσταντίνα Μυλωνά

Προηγούμενο άρθροΟμίχλες σήμερα, βροχές και βοριάδες αύριο
Επόμενο άρθροΠρόβα νυφικού για την Γκουίνεθ by Σήλια Κριθαριώτη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.