Δευτέρες στο ΠΠΙΕΔ: Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

0

ppiedΗ Αγωγή του Λόγου είναι η σύγχρονη τέχνη και επιστήμη, με αντικείμενο την επικοινωνία  μέσω  της γλώσσης και με στόχο να μπορεί κανείς να συναρπάζει ή να πείθει μιλώντας. Βασίζεται στην αρχαία ελληνική τέχνη και επιστήμη της Ρητορικής, όπως αυτή καταγράφεται στα 3 περί Ρητορικής βιβλία του Αριστοτέλους.

Οι αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν στον ύψιστο βαθμό την Αγωγή του Προφορικού Λόγου, σε αντίθεση  με τους σύγχρονους Έλληνες, οι οποίοι την παραμέλησαν, παρότι ο νεοελληνικός πολιτισμός παραμένει πολιτισμός προφορικής επικοινωνίας κυρίως.

Ο Λόγος είναι μοναδική και εξαιρετική περιουσία για τον άνθρωπο, γιατί μέσω αυτού ανταλλάσσει πληροφορίες, εκθέτει ιδέες, αντιλήψεις, σκέψεις, γνώμες, απόψεις, συμπεράσματα και εκφράζει εντυπώσεις, φαντασίες, συναισθήματα, επιθυμίες, αποστροφές, στοχασμούς και οράματα.

Προηγούμενο άρθροΟΑΣΗ: Διάλεξη του ζωγράφου-καθηγητή Alessadro de Martino
Επόμενο άρθροΟ Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείον
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.