Γήπεδο ΑΕΚ: Η Τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Πολιτών”(υπ.ΣΥΡΙΖΑ) Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

0

pageΛάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου  της  Δύναμη Πολιτών (υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας :

Μία τοποθέτηση που δεν μπόρεσε να γίνει χθες:

Κυρία Δήμαρχε, αγαπητοί κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνδημότες, κληθήκαμε σήμερα ως Δημοτικό Συμβούλιο βάσει της πρόσκλησης να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την έγκριση της προμελέτης του έργου «Κατασκευή νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.». Προτού τοποθετηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα νιώθουμε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε την θέση μας για το γήπεδο της ΑΕΚ, αυτή εκφράστηκε σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο και καταγράφηκε στα πρακτικά του. Θεωρούμε πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη γηπέδου, και η θέση μας είναι σαφής ως προς αυτό: Λέμε ΝΑΙ σε ένα νέο γήπεδο, μέσα στα πλαίσια των πολεοδομικών κανόνων, των νόμων που ισχύουν και του Συντάγματος, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε πολίτη και συλλογικό φορέα.

Θεωρούμε πως ενόψει της τελικής διαμόρφωσης των σχεδίων για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Άποψη της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι το νέο γήπεδο πρέπει να δένεται αρμονικά με τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Να συμβάλλει στην αθλητική, κοινωνική ανάπτυξη και αναβάθμισή της.

Με αυτά ακριβώς τα δεδομένα θεωρούμε ότι η σημερινή διαδικασία στερείται στοιχειώδους νομιμότητας και νομιμοποίησης. Στα χέρια μας έχουμε την τεχνική έκθεση και τα σχέδια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, τα οποία και μελετήσαμε. Όμως δε νοείται καν συζήτηση χωρίς γραπτή εισήγηση από την τεχνική και νομική υπηρεσία του Δήμου, αφού είναι απαραίτητο η Δημοτική αρχή να αναλάβει τη νομική και πολιτική ευθύνη στο σχέδιο που φέρνει προς έγκριση στο Δημοτικό συμβούλιο. Είναι τρομακτική ανευθυνότητα της παρούσας Δημοτικής αρχής να φέρνει χωρίς καμία εισηγητική έκθεση ένα τόσο σοβαρό ζήτημα προς ψήφιση, όταν ακόμη και για τη χορήγηση μίας άδειας πάρκινγκ χρειάζεται συνεδρίαση και απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής.

Επιπλέον, και αυτό αποδεικνύει την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία κινείστε, βάσει του Νόμου 3852/2010 (του γνωστού και ως Καλλικράτη) η Δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει τη Δημοτική επιτροπή Διαβούλευσης βάσει του Άρθρου 4, παράγραφος 2.β και 2.δ. Η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είναι ένα ζήτημα που αφορά κάθε Φιλαδελφειώτη και Χαλκηδονιώτη, στο βαθμό που αυτό θα επηρεάσει την ίδια τη ζωή στην πόλη μας. Γι’ αυτό, και όπως είχαμε έγκαιρα επισημάνει, θεωρούμε απαραίτητο στοιχείο το άνοιγμα ενός δημοκρατικού διαλόγου στην τοπική κοινωνία προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και καθ’ αυτόν τον τρόπο να εξασφαλιστούν συναινέσεις και συμφωνίες. Αντ’ αυτού, εσείς όχι μόνο δεν έχετε ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία, αλλά αρνείστε ακόμη και τα τυπικά που προβλέπει ο νόμος.”

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε τον αντιδημοκρατικό και αντιθεσμικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί το Δήμο η σημερινή Δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας τακτικές και πολιτικές που προσιδιάζουν στην αντιδημοκρατική εκτροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Αυτή η Δημοτική αρχή με τον τρόπο μάλιστα που χειρίζεται το θέμα υποσκάπτει την προοπτική ανέγερσης του γηπέδου, προοπτική στην οποιά εμείς ως παράταξη έχουμε ταχθεί και συνεχίζουμε να τασσόμαστε θετικά. Γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να αναμένουμε τις εισηγήσεις από την τεχνική και τη νομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να καταθέσουμε ως παράταξη επίσημα τις θέσεις μας.”

Προηγούμενο άρθροΊλιον:Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Επόμενο άρθροΤουίτι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.