O Bilal, σταρ της neo-soul και του r&b έρχεται στην Αθήνα

0

 

Bilal_r&bΠολυτάλαντος μουσικός, τραγουδιστής με απίστευτη γκάμα φωνής, συνθέτης και παραγωγός, το χρυσό παιδί της soul fusion, o BILAL γεννήθηκε στην Philadelphia της Pennsylvania το 1979. Σπούδασε μουσική στη Νέα Υόρκη, στο New School of Jazz and Contemporary Music. Κύριο γνώρισμα του είναι η άνεση κι η δυνατότητά του να τραγουδά διαφορετικά είδη, αποτέλεσμα της κλασικής του εκπαίδευσης. Μια soul φωνή που δεν μοιάζει με αυτές της δεκαετίας ’60 & ’70 καθώς έχει πολύ σύγχρονη προσέγγιση. Από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου τον περιμένουμε στο Half Note.
Τον ανακάλυψε σε πολύ μικρή ηλικία o Aaron Comess από τους Spin Doctors, σε ένα jam session, την εποχή που ακόμη σπούδαζε. Η συμμετοχή του σ’ ένα δίσκο της Motown το 1999, αλλά κυρίως η γνωριμία του με τον διάσημο hip hop καλλιτέχνη και ηθοποιό Common κι η συμμετοχή του στο άλμπουμ του «Like Water for Chocolate», όπως κι η συμμετοχή του στον τρίτο δίσκο του Guru «Jazzmatazz», τον καθιέρωσαν. Με τον Comess ο Bilal ηχογράφησε το demo που του απέφερε την πρώτη δισκογραφική του συμφωνία και προσωπικό δίσκο στην εταιρεία Interscope και με τίτλο «1st born Second». Χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή στον δίσκο αυτό των υψηλού προφίλ παραγωγών Dr. Dre και J Dilla και της εναλλακτικής μουσικής κολλεκτίβας των Soulquarians (με Erykah Badu, Common, Q-Tip, Mos Def, D’ Angelo κλπ) της οποίας ο Bilal άμεσα έγινε μέλος. Στον δίσκο αυτόν περιλαμβάνονται κομμάτια με διαφορετικές μουσικές επιρροές και σε πολλές κατευθύνσεις με κορυφαίο το μεγάλο hit «Soul Sista» – που τον έκανε και διάσημο – μέχρι και τα έντονα πολιτικοποιημένα κομμάτια «Fast Lane» και «Second Child».
Η ιδιαιτερότητά του ως καλλιτέχνη σε συνάρτηση με το γεγονός ότι συνεργαζόταν ήδη με καλλιτέχνες όπως η Beyonce, ο Jay Z, η Erykah Badu , ο Robert Glasper, οι Roots, η Jill Scott, ο Mos Def, κ.ά., τον κράτησε μακριά από την δισκογραφία για πέντε τουλάχιστον χρόνια. Το 2006, μετά από πολλές διαφωνίες με την δισκογραφική του εταιρεία, ηχογράφησε το δεύτερο δίσκο του «Love for Sale», με πολλή προσωπική δουλειά και τη βοήθεια των Dr. Dre, J Dilla και Nottz, που όμως δεν έμελλε να κυκλοφορήσει ποτέ αφού πριν συμβεί αυτό, είχε διαρρεύσει ολόκληρος στο διαδίκτυο με περισσότερα από μισό εκατομμύριο downloads, και η εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει την δουλειά στο ράφι! Εννιά χρόνια μετά την πρώτη (κανονική) ηχογράφησή του, ο Bilal θα ηχογραφήσει και θα κυκλοφορήσει με ανεξάρτητη εταιρεία το εξαιρετικό άλμπουμ «Airtight’s Revenge» και από το οποίο προτάθηκε για Grammy (Best Urban/Alternative Performance και το κομμάτι «Little One», αφιερωμένο στους γιούς του). Εδώ, το hip hop συναντά την jazz, την soul, την ηλεκτρονική μουσική, ανακατεύεται με το rock και φλερτάρει με το blues, σε ένα εξαίσιο κράμα ήχων. Οι ιδιαίτερες συνεργασίες του Bilal συνεχίζονται και με άλλους καλλιτέχνες όπως τον rapper Lupe Fiasco, ή την νέα ντίβα της R&B, Chrisette Michele. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Bilal κυκλοφορεί το αισθαντικό άλμπουμ «A love Surreal» με λίγο πιο ακουστικό ήχο. Στην Αθήνα τον συνδεύουν οι: Conley Whitfield Jr.- Bass Steve McKie- Drums Corey Bernhard- Keyboards Ed Riches- Guitar Micah Robinson- background vocals.
Ιnfo: HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς) ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 eur (bar, με μπύρα ή κρασί) – 30 eur (σε τραπέζι, με μπύρα ή κρασί) – 40 eur (vip τραπέζι, με μπύρα ή κρασί). Πληροφορίες – Κρατήσεις – 210 9213310 www.halfnote.gr www.viva.gr http://www.facebook.com/halfnote.gr ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή: 21.30 – Παρασκευή & Σάββατο: 22.30

Προηγούμενο άρθροΕπαγγελματική στροφή των νέων: Απορρίπτουν το Δημόσιο, επιλέγουν την επιχειρηματικότητα
Επόμενο άρθροΑνταποδοτικά δημοτών, Τέλη πεζοδρομίου-Καταστημάτων, Απολογισμοί κλπ… σε Δ.Σ. “Μαμούθ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.