Έτσι είναι σήμερα και έτσι θα γίνει η Νέα Φιλαδέλφεια! (ΦΩΤΟ)

0

aek3Ένα άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ σχετικά με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φιλοξένησε η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Η εφημερίδα πραγματοποίησε αυτοψία στο οικόπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας αντιπαραβολή των μακετών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς» με την εικόνα της περιοχής σήμερα…

Επίσης, στο ρεπορτάζ (το οποίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Μαραζιώτης) φιλοξενούνται δηλώσεις του πολιτικού μηχανικού Τ.Ε. και δημοτικού συμβούλου της Νέας Φιλαδέλφειας Σωτήρη Κοσκολέτου, σχετικά με τα κυκλοφοριακά ζητήματα που αφορούν το έργο.

Διαβάστε αναλυτικά: «Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τους συνεργάτες του έδωσαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες μακέτες της «Αγια-Σοφιάς», μέσω της παρουσίασής τους στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτές τις μακέτες πήραμε στα χέρια μας και πήγαμε στην περιοχή για να κάνουμε αυτοψία στον χώρο όπου θα δημιουργηθεί το νέο γήπεδο.

Τραβήξαμε ακριβώς τα ίδια πλάνα και σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς βρίσκεται σήμερα στον χώρο και τι προβλέπεται να υπάρχει εκεί τον Δεκέμβριο του 2015 (βάσει του χρονοδιαγράμματος που παρουσιάστηκε). Σημειώνουμε ότι όλες οι λήψεις είναι από την μπροστινή πλευρά του πρώην «Νίκος Γκούμας», καθώς δεν παρουσιάστηκαν μακέτες που να δείχνουν τι προβλέπεται για την πίσω μεριά, εκεί όπου αναμένεται να γίνει η ανάπλαση του άλσους (από την ΑΕΚ) και η απομάκρυνση του όρχου των απορριμματοφόρων.
aek1
Το πιο ιδιαίτερο που παρατηρεί κανείς με την πρώτη ματιά στις μακέτες είναι το πάρκο που έχει δημιουργηθεί μπροστά από την κεντρική πύλη, η οποία είναι η παλιά «σκεπαστή». Ο χώρος αυτός, λοιπόν, σήμερα είναι η οδός Φωκών, που τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής είναι «πνιγμένη» από τα αυτοκίνητα. Το πλάνο προβλέπει η συγκεκριμένη οδός να υπογειοποιηθεί και έτσι να «ελευθερωθεί» όλος ο χώρος για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου γηπέδου.

Βέβαια, το ερώτημα που τίθεται σε αυτό το σημείο είναι αν θα προκύψει κυκλοφοριακό ζήτημα; Ο πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας Σωτήρης Κοσκολέτος μάς επεσήμανε: «Ο κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης και η ομάδα του τόνισαν ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και έτσι δεν θα προκύψει το παραμικρό θέμα. Περιμένουμε, βέβαια, να δούμε τις αρχιτεκτονικές μελέτες που θα κατατεθούν στο συμβούλιο του δήμου και τότε θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε επίσημα. Ολα γίνονται, πάντως. Το έργο, έτσι όπως παρουσιάστηκε, θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή και εκτιμώ ότι ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει ήδη φροντίσει ήδη για το κυκλοφοριακό ζήτημα».

Οσον αφορά την τοποθέτηση του γηπέδου στον χώρο, βάσει των μακετών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο κύριος Κοσκολέτος μάς επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τις αρχιτεκτονικές μελέτες στα χέρια μας δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακριβή θέση του γηπέδου. Βάσει όσων βλέπουμε στις μακέτες, το σημείο αναφοράς μας είναι οι πολυκατοικίες, που προσδιορίζουν, όπως φαίνεται, την οδό Καππαδοκίας. Αλλά αυτή τη στιγμή ακριβώς η θέση όπου θα βρίσκεται το γήπεδο δεν γίνεται να καθοριστεί».

aek2aek4

Προηγούμενο άρθρο“Της Παραμάνας το σχόλιο. . .”
Επόμενο άρθροΣτην ΕΛ.ΑΣ οι 2.500 δημοτικοί αστυνομικοί!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.