Τιμητική εκδήλωση για τη Σοφία Βέμπο στο Π.Π.Ι.ΕΔ.

0

vempoΜια βραδιά αφιερωμένη στην αξέχαστη Σοφία Βέμπο, διοργανώνει ο Ενιαίος Φορέας Δράσεων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 στις 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 & Αττάλειας).  Ο ανιψιός της κ. Βασίλης Τραϊφόρος, που έχει γράψει και τη βιογραφία της, θα παρουσιάσει το έργο και άγνωστες πτυχές της ζωής, της μεγάλης καλλιτέχνιδος και του συζύγου της, Μίμη Τραϊφόρου.

Η Σοφία Βέμπο ήταν κορυφαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός, της οποίας η καλλιτεχνική πορεία εκτείνεται από το Μεσοπόλεμο έως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και τη δεκαετία του 1950. Χαρακτηρίστηκε «Τραγουδίστρια της Νίκης» εξαιτίας των εθνικών τραγουδιών που ερμήνευσε κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή της τελευταίας συνέντευξης της Βέμπο, στην εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού «Αλάτι – Πιπέρι» καθώς και απαγγελίες ποιημάτων από τις κ.κ : Ευφροσύνη Λιβανίου – Κακογιαννάκη (Λογοτέχνη & ποιήτρια) και την Σταματίνα Καβουντζή Ηθοποιό και συγγραφέα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Προηγούμενο άρθροΤέλος χρόνου για ΕΥΔΑΠ
Επόμενο άρθροΤάσεις μόδας για φθινόπωρο-χειμώνα 2013
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.