“Μάγεψε” η Ήπειρος την Νέα Φιλαδέλφεια!(Φωτορεπορτάζ)

0

HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (24)Πολύ μεγάλη επιτυχία, παρά την βροχή, είχε το Ηπειρώτικο πανηγύρι που διοργάνωσε ο σύλλογος Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 στην  Αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς».

 Τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής της Ηπείρου, της Ηπείρου της Πεντατονίας,  -της Ηπείρου που ίσως είναι  το φτωχότερο χωράφι της Ευρώπης αλλά το πιο πλούσιο από  πολιτισμική άποψη-, ήταν εκεί και μας ταξιδέψουν στα Ιερά χώματα της.

Πέτρος Λούκας–Χαλκιάς, Σταύρος Καψάλης, Γιώργος Δάμος στο Κλαρίνο και Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Καψάλης, Ηλίας Κόντης και Γιώτα Γρίβα στο τραγούδι έδωσαν το δικό τους παραδοσιακό ρεσιτάλ και καθήλωσαν τους πάνω από πεντακόσιους φίλους της Ηπείρου, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Μαζί τους,  η Χορωδία της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδος και το Χορευτικό τής  Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Άρτας, που μας πρόσφέραν μια γνήσια Ηπειρώτικη βραδιά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπρόεδρος των Ηπειρωτών Βασίλης Βέττος, όπου καλωσόρισε τους καλεσμένους και αμέσως μετά ο Πρόεδρος του συλλόγου Μάκης Χήτος ευχαρίστησε τους καλεσμένους και παρουσίασε τους καλλιτέχνες που τίμησαν την εκδήλωση.

 Βραβεύθηκαν από τον σύλλογο:

Ο Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας. Την βράβευση έκανε η δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ευτυχία Γαϊτανα-Αποστολάκη.

Ο Ηπειρώτης τραγουδιστής Ηλίας Κόντης. Την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Άρτας  Γιάννης Παπαλέξης.

Και τέλος, ο εγγονός του μεγάλου Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, ο Πέτρος Χαλκιάς. Την βράβευση έκαναν μαζί οι βουλευτές Άρτας, Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας.

Πλήθος επισήμων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας, οι βουλευτές Άρτας, Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας.

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:  Η Δήμαρχος Ευτυχία Γαϊτανα-Αποστολάκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Νοσ.Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, η αντιδήμαρχος  Μαρία Χατζηδάκη, ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και  δημοτικός σύμβουλος Παντελής Γρετζελιάς, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Κοπελούσος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς και δημοτική σύμβουλος Νίκη Καβακοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Χαράλαμπος Μπόβος, Ρούλα Κοσμά, Σπύρος Γραμμένος, Σωτήρης Κοσκολέτος.

Επίσης παραβρέθηκε και ο π.Δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μάλιος.

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, που ταξίδεψε από την Άρτα για να παρακολουθήσει την εκδήλωση…

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής ομοσπονδίας(κ.Κονής), ηπειρώτικων συλλόγων κλπ.

Να σημειώσουμε ότι για την επιτυχία της εκδήλωσης “έδωσαν τα πάντα” οι: Μάκης Χήτος, Γιώργος Ζαρανίκας, Ζαχαρίας Καψάλης, Μαριάννα Μήλα, Βασίλης Βέττος, Ρένα Σταματοπούλου, Ελένη Βατίδου, Θανάσης Κοσσύφης, Τζένη Βέττου, Δώρα Κουρή, Ελένη Ντάσιου, αμφότεροι μέλη και φίλοι του Δ.Σ. του συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ».

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί την Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ευτυχία Γαϊτανα-Αποστολάκη, τον Διευθυντή του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» κ.Κιούση και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.Ταυρόπουλο, για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Λυκείου.

Επίσης την τεχνική υπηρεσία του δήμου που υποστήριξε υλικοτεχνικά την εκδήλωση.

Δείτε το “φιλμ” της εκδήλωσης(κάντε ΚΛΙΚ πάνω στην φωτογραφία για να την δείτε σε μεγάλο μέγεθος):

HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (1) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (2) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (3) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (4) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (5) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (6) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (7) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (8) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (9) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (10) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (11) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (12) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (13) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (14) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (15) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (16) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (17) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (18) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (19) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (20) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (21) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (22) HPEIROTIKO-PANHGYRI-2013-NEA-FILADELFEIA (23)

 

 

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια της νέας εστίας του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας(photos)
Επόμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρχές Νοέμβρη «Ο Φίλαθλος της νέας εποχής»…!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.