Oι άστεγοι θα πληρώνουν 500 ευρώ για να ζουν στους δρόμους!!!

astegoiAντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταγμα δημοτικού διαμερίσματος στη Βουδαπέστη που ποινικοποιεί την διαβίωση σε ανοικτούς χώρους, την αναζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια και τη συλλογή αντικειμένων που έχουν αφεθεί στο δρόμο και τιμωρεί με υψηλά πρόστιμα τους άστεγους παραβάτες.

Όπως αναφέρει η οργάνωση Human Rights Watch, το εν λόγω διάταγμα επιβάλει πρόστιμο 150.000 φιορίνια (500 ευρώ) στις παραπάνω παραβάσεις.

Για «κατά συρροή» παραβάτες, η ποινή μπορεί να γίνει ακόμη και φυλάκιση.

Το διάταγμα έρχεται ενώ ο δήμαρχος της Βουδαπέστης προανήγγειλε στο τέλος Αυγούστου κανονισμό που θα «εξορίζει», όπως λέει η HRW, τους αστέγους από τους δρόμους της πόλης.

Η κυβέρνηση Ορμπάν είχε προσπαθήσει να περάσει νόμο που ποινικοποιεί την έλλειψη στέγης, ο οποίος είχε καταπέσει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το Βήμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αττική στο FX-news.gr.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


- Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ